Gazdasági szak a cél? Ilyen ponthatárokra számíthattok idén

Ahogy az előző években, úgy idén is a gazdálkodási és menedzsment a legnépszerűbb alapszak, több mint 8800-an jelölték meg a jelentkezési lapon, 4220-an az első helyre sorolták ezt a képzést.

A következő táblázatban megnézhetitek, hányan szeretnének bejutni a gazdasági alap- és osztatlan szakokra.

Tavaly a legnépszerűbb gazdasági szakon államilag támogatott helyet csak azok kaphattak, akik elérték az előzetesen meghúzott 440-es ponthatárt - ehhez nagyon jó középiskolai jegyek, kiváló érettségi eredmények, emelt szintű érettségi és/vagy nyelvvizsga kellett. A felvételizők nagy örömére idén több népszerű szakon is csökkentek az előzetes ponthatárok, így már 428 pont a minimum, amit teljesíteni kell az államilag támogatott képzésért. A csökkentett ponthatárok teljes listáját itt olvashatjátok el.

A második legnépszerűbb gazdasági alapszak a kereskedelem és marketing, ezen a szakon is előzetes ponthatárt húztak, idén legalább 428 pontot kell elérni az állami ösztöndíjas helyhez.

A gazdasági BSc-képzések népszerűségi listájának harmadik helyén tavaly is a turizmus-vendéglátás állt 4784 jelentkezővel, idén ez a szám 4989. Az államilag támogatott képzéshez legalább 420 pontra volt szükség, idén ez 400-ra csökkent.

Íme a legnépszerűbb gazdasági képzések 2017-es ponthatárainak listája:

 

Forrás: eduline.hu