Gazdasági fórum keretében mutatták be az idei TOP 100 Magazint

 

A Kelet-Magyarország 1999-ben teremtett hagyományt, azt követően minden évben, egyre bővülő terjedelemben mutatta be a megyei TOP-cégeket, aktuális teljesítményüket. Mérföldkőhöz érkeztek, amióta a TOP 100 kiadványt együttműködésben készítik el a megyei adóhatósággal és a megyei kereskedelmi és iparkamarával. Nyéki Zsolt főszerkesztő elmondta:

Minden év végén visszatekintünk a megye gazdasági életére, bemutatjuk, hogy a szereplők honnan, hová jutottak el.

Ez alapján egy precíz kimutatást készítenek, így áll össze a megye TOP 100-as listája.

FEJLŐDŐ MEGYEI GAZDASÁG

Az idei kiadványt bemutató gazdasági fórumon a résztvevőkkel megosztotta gondolatait Dr. Seszták Miklós fejlesztési miniszter, Román István kormánymegbízott, Baracsi Endre a megyei közgyűlés alelnöke és Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere is. A megyeszékhely vezetője hangsúlyozta, a TOP 100-asok jelentős része a városban működik, így a mindennapi életben fontos szerepet játszanak.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Ezért Nyíregyháza a fejlesztési programjaival is segíti a helyi gazdaság működését, az újabb befektetéseket, beruházásokat. Kiemelte a szakképzett munkaerő biztosításának fontosságát is, erre szolgál a város foglakoztatási paktuma.

TOVÁBBRA IS A MICHELIN A LISTAVEZETŐ

A száz legnagyobb megyei vállalkozás listáját az elmúlt év nettó árbevétele alapján idén is a Michelin Hungária kft. Nyíregyházi Gyára vezeti, és a TOP 100 Gazdasági Díját is Dr. Nemes Attila, a cég igazgatója kapta. A TOP 100-as listán a második helyet a Master Good Termelő és Kereskedelmi kft., a harmadikat a LEGO Manufacturing kft., a negyediket az NZRT-Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az ötödiket pedig a Szatmár Optikai Gyártó és Forgalmazó kft. foglalja el.

Szoboszlai Tibor