Gasztrosikerek

A Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség egyik legrangosabb rendezvénye a Mestervacsora. A több évtizedes múltra visszatekintő gálaeseménynek idén Hévíz adott otthont, ahol szakemberek és a gasztronómia támogatói vehettek át kitüntetéseket. Dr. Kovács Mihálynét a gasztronómia területén végzett áldozatos munkájáért életmű díjjal jutalmazták.

Dr. Kovács Mihályné, bár nem nem a vendéglátásban szeretett volna elhelyezkedni, egy adminisztrációs hiba folytán nem kerülhetett be a pénzügyi technikumra jelentkezett. Kényszerpálya volt, de az évek azt bizonyítják hogy

Mai napig is sokat tevékenykedik a Schnitta Sámuel Bizottságban, ahol az Országos Oktatási Bizottság elnöke. Versenyeket, szervez, oktatófilmet forgat, zsűriz, rendezvényeket szervez. Gundel versenyre készít fel diákokat, sok sikeres tanítvány került ki a keze alól. Továbbképzéseket szervez, járja az országot, világot és igyekszik elhozni a legújabb trendeket vendégltó területén a megyébe.

– Ez egy nagyon felemelő érzés és nagyon boldog voltam, hogy én ezt elértem és nem régen kaptam a Gasztronómia Követe címet és azt hittem, hogy ez itt meg fog állni. De úgy látszik, hogy gondoltak rám és kitüntettek az életmű díjjal, amibe szerintem a nevében is benne van, hogy tényleg egy életet én letöltöttem ezen a pályán – mondta dr. Kovács Mihályné.

A jeles gasztronómiai eseményen dr. Kovács Mihályné mellett a megyéből még hatan vehettek át elismeréseket. Konyári Sándor királyi szakács a szakma legrangosabb elismerését a Venesz díjat kapta meg, Rácz Mihály munkásságát Schnitta díjjal ismerték el. Gasztronómiáért érdemérmet érdemeltek ki: Horváthné Baksi Judit, Deméné Viga Erika, Petneházyné Bugán Magdolna és Somogyi Mihály.

Piszár Tünde