Ganxsta Zolee: „Végigbuliztuk az éjszakát”

– Hatalmas bulit csaptunk az éjszaka. Egyórás blokkal készültünk, de nem tudtuk abbahagyni, muszáj volt ráhúzni egy húsz percet – kezdte Zolee. – A főiskola mellett, a Sandra Hotel alatt van a Pop Chicken étkezde; itt kezdtük és fejeztük is be a programot. Hét körül érkeztünk, úgyhogy beültünk vacsorázni, aztán behangoltunk, ahogy illik. Csináltunk egy irtózatos bulit, amit végigtomboltak velünk együtt.

20 éves a Kartel

Zolee és a Kartel buliztak az utánuk fellépőkre is, a Kowalsky meg a Vegára, illetve a Kelemen Kabátban elnevezésű formációra.

– A Kelemen Kabátban csapatban zenél az előző felállás két tagja, úgyhogy őket nem hagyhattuk ki. Az idei FŐHÉ-n gyűlt össze a csapat, régen találkoztunk velük, éppen itt volt az ideje. Az este folyamán egyébként a 20 év alatt összegyűlt tíz album mindegyikéről zenéltünk. Több nóta szerepelt az első három albumunkról, hiszen azok már kultuszszámok, illetve a legújabb, a 2012-es Hatalmat a népnek című albumról is több nótát játszottunk. Ezen kívül a Ganxsta Zolee és a Kartel Tribute albumról is játszottunk olyan számokat, amit mondjuk Kowáék, Majkáék, a Punnany Massif, a Hősök és a Siska Finuccsi dolgozott át. Előadtuk a személyes kedvenceinket is: A House of Pain Jump Around-ját és a Beastie Boys Fight for your life-ját, amelyek hatalmas sikert arattak – mondta.

Irány Mátészalka

Készülnek új dalokkal is, Zolee elárulta, hogy már dolgoznak az új lemezen, őszre reméli, hogy 5-6 számmal elkészülnek és be is tudják mutatni a közönségnek, az újév elején pedig szeretnék, ha megjelenne az új album.

– Az estét a Pop Chickenben fejeztük be, ahol asztalról asztalra jártam, így új barátokkal gazdagodhattam, nem mellesleg mindenki welcome drinkkel várt, úgyhogy hajnal ötkor vonultunk el a kollégiumba, hogy rápihenjünk a mai napra. Ma Mátészalkára utazunk, a romkertben fogunk játszani – tette hozzá.

A nyári szezon nekik is mozgalmas lesz, rengeteg helyen lépnek fel, köztünk sok nagy fesztiválon is.

Hegedüs Zsanett

(Fotó: Internet)