Füvesítési akció Nyíregyházán

Nyíregyházán negyedik éve hirdeti meg az önkormányzat és a NYÍRVV Nonprofit Kft. azt a városszépítő akciót, amelynek keretein belül a lakosság termőföldre és fűmagra pályázhat. A program során 1 köbméter komposztos termőföld keveréket és 1 kilogramm fűmagot igényelhetnek azok, akik szebbé kívánják tenni környezetüket. A pályázaton elnyert természetbeli juttatást előkertek és utcafronti zöldfelületek szépítésére használhatják fel a nyertesek.

 

Cél, a még zöldebb Nyíregyháza

 

Keczkó János, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-fenntartási irodavezetője azt mondta, szeretnék a lakosság aktivitását feléleszteni, és mozgósítani őket, hogy védjék meg a zöldterületeket. Ennek érdekében a cég úgy gondolta, hogy nemcsak felhívják a figyelmet, hanem támogatni is szeretnék ezeket a törekvéseket. Az irodavezető hozzátette, fűmaggal és termőfölddel járulnak hozzá a még zöldebb Nyíregyházához!

 

Elektronikusan vagy postai úton

 

Az érdeklődők az igényléseket a NYÍRVV Nonprofit Kft. honlapjáról letölthető adatlapon nyújthatják be. Ehhez le kell fényképezni a füvesítendő területet, és két fotót is mellékelni kell. Az igényléseket elektronikusan 2016. március 13-áig kell elküldeni a marketing@nyirvv.hu címre, vagy postán a városüzemeltető cég címére: NYÍRVV Nonprofit Kft. 4400 Nyíregyháza, Tüzér utca 2–4. A borítékra írják rá: „Füvesítési akció”. A kérelmeket beérkezési sorrendben bírálják el a NYÍRVV munkatársai. A termőföldet és a fűmagot március 21-étől vehetik át a cég telephelyén azok, akik sikeresen szerepeltek a pályázaton és értesítést kaptak erről. A NYÍRVV kéri a lakosságot, a pályázaton azok induljanak, akik a korábbi években nem vettek részt az akcióban.

M. E.