Futás projekt- 25 nap alatt 5000 km teljesítése a cél. Bárki csatlakozhat!
Fotó: illusztráció

Már csak két nap és június elsején útjára indul az úgynevezett futás projekt, amit a fekvőtámaszos 1.1 és 1.2, majd a bringás kihívás után indít útjára Roma Ádám, a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének fizika–informatika szakos pedagógusa. A programhoz ezúttal is bárki csatlakozhat, a cél az, hogy június 25-ig, vagyis 25 nap alatt 5000 km-et fussanak le a résztvevők.

 

Egymást érik a kihívások a szabolcsi megyeszékhelyen. Másfél éve sorra indítja útjára az újabbnál újabb sportos projekteket a nyíregyházi pedagógus, résztvevők pedig szép számmal csatlakoznak az ország több pontjáról is. Alighogy véget ért a bringás kihívás, most futásra invitálja az érdeklődőket.

 

-Június elsején indul útjára a futás projektünk, és egészen június 25-ig tart majd. Eddig közel félszázan jelezték részvételi szándékukat, de természetesen a 25 nap alatt bármikor és bárki csatlakozhat majd, hiszen nem kötelező csapatban futni, egyénileg is lehet, sőt, akár még futópadon is. Nagy öröm, hogy most is velünk tartanak oktatási intézmények. Természetesen a saját iskolám, a nyíregyházi Petőfi Tagintézmény, egy debreceni iskola, illetve az Apáczais elsősök is - mondta el Roma Ádám.

 

Aki csatlakozni szeretne a projekthez, az jelezheti részvételi szándékát Roma Ádám pedagógusnak a közösségi oldalon. Ő ezt követően felvesz mindenkit egy csoportba, ahová gyűjtik majd a kilométereket.