Fürdőprogram nyugdíjasoknak!

A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. az év elején sikeres pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, és a Magyar Szabadidősport Szövetség által kezelt Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Programhoz kapcsolódóan. A program célja a sportlétesítmények szabad hozzáférés lehetősége biztosításának támogatása. A pályázaton elnyert összeg bruttó 15 millió forint. A program kedvezményezettjei a lakcímkártyájuk szerint nyíregyházi illetőségű nyugdíjasok. A programban elérhető egész napos úszási, gyógyfürdőzési szolgáltatásokat az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben vehetik igénybe.

 

NYÍREGYHÁZA SPORTOS VÁROS

 

A programban elnyert összegből a pályázó Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. 12 millió forintot fordít a szolgáltatások megvásárlására, a fennmaradó 3 millió forintból a program szakmai előkészítését, informatikai hátterének fejlesztését, nyomdai munkálatait, a program megvalósítását, koordinálását, valamint a program kötelező nyilvánosság biztosítását finanszírozza.

További képekért kattintson a fotóra!

Kósa Árpád ügyvezető elmondta, Nyíregyháza egy sportos város, ez a program pedig országosan is egyedülálló. Az önkormányzat és az államtitkárság együttműködésének eredményeként a nyugdíjasok kapnak most lehetőséget a sportolásra. Bíznak abban, hogy sokan élnek majd a lehetőséggel, sőt abban is, hogy a program folytatódni fog.

 

10 EZER INGYENES FÜRDŐBELÉPŐ

 

A szolgáltató 10 ezer darab sorszámozott úszó és fürdőjegyet bocsát ki darabonként 1.200 forintos értékben a nyíregyházi nyugdíjasok részére május 29-től június 30-áig, vagy a jegyek elfogyásáig. Amennyiben a jegyek nem fogynak el, a kibocsátás 1-1 hónappal automatikusan meghosszabbodik maximum november 30-ig. Dr. Podlovics Roland a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a jegyeket május 29-től az Aquarius Élményfürdő erre a célra kijelölt pénztárában lehet igényelni, és átvenni. A Parkfürdő június 2-ai, szombati megnyitását követően az ott erre kijelölt pénztár szintén rendelkezésre áll majd. Egy jogosult alapértelmezetten egy jegyet kaphat, de a beváltást követően minden meghosszabbított igénylési hónapban újra igényelhet egy jegyet, ha a kibocsátás még nem ért véget.

 

REGISZTRÁCIÓ IS SZÜKSÉGES

 

A jegyek kibocsátása regisztrációhoz kötött. A regisztrációhoz az igénylőnek fel kell mutatnia a személyi igazolványt, a lakcímkártyát és a nyugdíjfolyósítási törzsszámigazolást. Az igényelt fürdőjegyek június 4. és november 30. között csak munkanapokon használhatók fel az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben, egész napos úszó- és fürdőszolgáltatás igénybevételére. A jegy különdíjas szolgáltatásokra nem jogosít. A jegyet csak az igénylő, a jegyhez regisztrált nyugdíjas használhatja fel személyesen, át nem ruházható. A szolgáltatás igénybevételénél a jegy jogosult beváltója a pénztárosnak személyi igazolvánnyal köteles igazolni személyazonosságát, és az igényelt papír alapú jegyet köteles leadni a pénztárosnak, aki érvényteleníti és bevonja azt.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)