Fürdőkedvezmények és Szépkorúak Akadémiája

Dr. Ulrich Attila alpolgármester napirend előtti bejelentésével indult az Idősügyi Tanács ülése, miszerint hamarosan megjelenik a tavalyi Élettörténetek Nyíregyházán című pályázat anyagait összegyűjtő kiadvány. Jelenleg a művek digitalizálása és sajtó alá rendezése zajlik. Az alpolgármester szerint a kötet előreláthatólag májusban fog elkészülni.

 

Bővülő fürdőkedvezmények

 

Az Idősügyi Tanács öt napirendi pontot vitatott meg. Ezek közül a legfontosabb a nyugdíjasokat érintő fürdőbelépők kérdése volt. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, a korábbi kedvezmények nemcsak megmaradnak, hanem tovább bővülnek is.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Podlovics Roland kiemelte, ezentúl a Júlia Fürdőben már egész évben minden hétfőn igénybe vehető a nyugdíjasok számára biztosított kedvezményes belépő ár.

 

Folytatódnak a népszerű programok

 

Az összejövetelen megvitatták a szépkorúak számára tervezett idei programokat is. Ebben az évben ismét megrendezik a Generációk egymás közt vetélkedőt, illetve folytatódik a Szépkorúak Akadémiája is. Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgató elmondta, az utóbbi programsorozat várhatóan áprilisban indul, és kéthetente szerdánként 15 órától lesznek az előadások a Váci Mihály Kulturális Központban.

 

Az idősek aktivizálása

 

A programokkal, pályázatokkal az Idősügyi Tanács a városban élő nyugdíjas korosztályt szeretné megmozgatni, aktívabbá tenni. Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkár hangsúlyozta, a céljuk az, hogy ne csak a klubok, szervezetek vagy különböző nyugdíjas egyesületek pályázhassanak, hanem minden olyan városban élő személy, aki már a nyugdíjaskort elérte. Azt szeretnék, hogy megmozgassák egy kicsit a szervezeteken kívül élő nyugdíjasokat is, hogy őket is bevonják valamilyen formában a különböző programokba.

 

A fogadóórák fogadtatása

 

Még februárban döntött az Idősügyi Tanács arról, hogy a szépkorúak számára fogadóórákat tartanak a Móricz Zsigmond Könyvtár egy erre kialakított termében. A mostani ülésen az első hónap tapasztalatait, a felmerült kérdéseket, javaslatokat is megvitatták a tanács tagjai.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Szarka Lajos)