Fürdés és sportolás az Idősügyi Tanács fókuszában - Fürdőzési kedvezmények időseknek
Fürdőzési kedvezmények időseknek

A város nyugdíjas lakosságát leginkább foglalkoztató fürdési, valamint sportolási lehetőségekről kért tájékoztatást az Idősügyi Tanács múlt heti, májusi ülésén.

Az ülésen a Sóstó- Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgató-helyettese tájékoztatta a jelenlévőket a fürdő üzemeltetéséről, hatékonyságáról. Pék János kiemelte, a Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program keretében tavaly 10 100 darab sorszámozott, ingyenes úszó- és fürdőjegyet bocsátottak ki a városban élő nyugdíjas lakosság részére, ebből 10 028-ra érkezett regisztráció, ennyi ticketet vettek át a helyi nyugdíjasok, akik végül összesen 8948 jegyet használtak fel ténylegesen. – Azok, akik regisztráltak ugyan, de nem használták fel, ami 1080 jegyet jelent, elvették a lehetőséget azoktól, akik szívesen éltek volna az ingyenes fürdési lehetőséggel – tette hozzá szerkesztőségünknek Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkára.

Fürdőzési kedvezmények időseknek

Az Idősügyi Tanácson a vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, idén is maradnak a fürdőzési kedvezmények a Nyíregyházán élő nyugdíjasok számára; sokan kedvelik a Nyugdíjas Hétfőt, akkor az Élmény- és a Parkfürdőbe is 1300 forintért válthatnak jegyet a hazai nyugellátásban részesülő nyíregyháziak, a Júlia Fürdőbe pedig 900 forintért térhetnek be.

 

2019-ben a nyugdíjasok az alábbi kedvezményes lehetőségekből választhatnak:

 

AQUARIUS ÉLMÉNY- ÉS PARKFÜRDÕ                                               Nyíregyházi lakosoknak

Diák és senior (62 év felettieknek)             3  300 Ft                                        2 000 Ft

Nyugdíjas Hétfő (szezonon kívül)               2  500 Ft                                        1 300 Ft

 

JÚLIA FÜRDÕ DÍJAI                

Senior (62 év felettieknek)                           1  900 Ft                                       1 200 Ft

Nyugdíjas Hétfő (egész évben)                    1  500 Ft                                           900 Ft

Kedvezményes bérlet 10 alkalomra           17  000 Ft                                      10 900 Ft

Hagyományos szaunajegy hétfőn                    900 Ft                                           900 Ft

 

TÓFÜRDÕ hétköznap 62 év felett                   700 Ft                                          700 Ft

 

TÓFÜRDÕ hétvégén 62 év felett                   1 100 Ft                                       1 100 Ft

 

Ingyenes sportolási lehetőségek

Részt vett az ülésen Hornyák Enikő sportreferens, valamint Kósa Árpád polgármesteri kabinetvezető. Ők a 2019. évi nyugdíjas sportolási lehetőségekről adtak számot. Számos lehetőségük van a nyugdíjas embereknek a mozgás-, sportolási igényük kielégítésére. A Mozdulj Nyíregyháza! keretében a gerinctornától a senior örömtáncig az ingyenes lehetőségek tárháza áll rendelkezésre. De idén is folytatódik a Városi Stadionban az úgynevezett Nyugdíjas Csütörtök, melyet minden május első csütörtökjétől október utolsó csütörtökjéig vehetnek igénybe a nyugdíjas emberek. Ezért csak annyit kell tenniük, hogy fényképes igazolványt váltanak, melynek az ára 350 forint.

Aktívak a szépkorúak

– A Mozdulj Nyíregyháza! órái is kedveltek az idősek körében, és nemcsak gerinctornán vesznek részt a szépkorúak, hanem más mozgásformákon is. Amikor például Katus Attilát vagy Béres Alexandrát elhívtuk Nyíregyházára, akkor meglepően sok szépkorú vett részt ezeken az alkalmakon, és nyilvánvaló, hogy az embernek az életminőségét nemcsak fiatalon, hanem akár nyugdíjas korában is meghatározza, hogy mozog-e. Fontos, hogy Nyíregyháza adjon sportolási, mozgási lehetőségeket, az idősek pedig minél nagyobb számban éljenek ezekkel a lehetőségekkel – fogalmazott a kabinetvezető. Kósa Árpád arra is buzdította az idős embereket, hogy minél többen látogassanak el a különböző bajnoki mérkőzésekre is, akár a Continental Arénába, akár a stadionba. – Az Idősügyi Tanács kérte, hogy a nyugdíjas embereknek nyújtsanak kedvezményt a belépőjegyek tekintetében. A 70 éven felülieknek jelenleg is ingyenes a belépés, de nem zárkóznak el további kedvezmények nyújtásától sem – mondta Kósa Árpád. A VI. Szépkorúak Sporttalálkozójára május 16-án lezárult a nevezés, a rendezvényt jövő csütörtökön tartják.

További tájékoztatás

Dr. Krizsai Anita szociális és köznevelési osztályvezető a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételi rendjéről és az értük fizetendő térítési díjak megállapításáról tájékoztatta az Idősügyi Tanácsot.

Továbbra is várják a városban élő nyugdíjasokat minden hétfőn 14 és 16 óra között fogadóórára a Móricz Zsigmond könyvtárba.