Fucsovics nem sokat aludt a Cilic elleni meccs után

A 25 éves magyar teniszező a selejtezőben két mérkőzést nyerve jutott főtáblára a svájci viadalon. Az első fordulóban valósággal kiütötte a világranglistán ötvenedik Jared Donaldsont, a nyolcaddöntőben Leonardo Mayer rosszullét miatt nyolc perc után feladta a meccset, a negyeddöntőben pedig nagy csatában kapott ki a világranglista 4. helyén álló, 2014-ben US Opent nyerő Marin Cilictől.

„Nagyon rosszul aludtam, folyamatosan a meccs járt a fejemben – nyilatkozta Fucsovics a Kossuth Rádiónak. – Vegyes érzésekkel feküdtem le aludni, hiszen büszke vagyok magamra, hogy ilyen jó eredményt tudtam elérni ezen a versenyen és a tegnapi mérkőzésen egy ilyen jó játékos ellen, de egy kicsit szomorú is vagyok, hogy nem sikerült a bravúr, pedig nagyon közel voltam hozzá.”

A magyar játékos hozzátette, az elmúlt egy évben nagyon sokat fejlődött, ennek köszönhető, hogy teljesen egyenrangú ellenfele volt Cilisnek. „Gyakorlatilag olyan lett a játékom, hogy egy-egy ilyen nagy skalpra már most is készen állnék. Életem egyik legjobb egy hete volt, nemcsak eredmény szempontjából, hanem a játékom szempontjából is. Nagyon jól játszottam, taktikai dolgokban nagyon sokat fejlődtem, úgyhogy nagyon jó hetet zártam” – fogalmazott a teniszező, aki úgy véli, Donaldson ellen élete egyik legjobb meccsét játszotta, minden bejött neki, amit eltervezett. Cilic ellen már jóval nehezebb dolga volt, hiszen ő sokkal erősebb játékos, de kihozta magából a maximumot.

Fucsovics Márton hétfőtől a 80. és a 85. hely között fog szerepelni valahol a világranglistán, ezzel még túl is teljesítette az idei célkitűzést. „Fura kimondani, hogy nyolcvanvalahányadik leszek a ranglistán, ez azt jelenti, hogy év végén is biztosan az első százban vagyok és az Australian Opent a főtábláról kezdhetem.”

 

Forrás: hirado.hu