Fucsovics Márton negyeddöntős Dohában!

Fucsovics Márton (36. a világranglistán) változatos, izgalmas, két és háromnegyed órán át tartó, döntőszettes küzdelemben győzött Dohában, ezzel bejutott az ATP-250-es torna negyeddöntőjébe - számolt be erről a nyíregyházi teniszező közösségi oldala. 
Ellenfele a dél-koreai Kvon Szun Vu (55.) volt, akitől tavaly hasonló körülmények között szenvedett vereséget az eastbourne-i füves pályás viadalon. Az első szettben előbb Marci jutott brékelőnyhöz, miután a hetedik adogatáselnyerési esélyét valóra váltotta (3:1), majd Vu értékesítette a negyedik bréklabdáját, így minden maradt a régiben. Egészen addig, míg Marci ismét fogadóként nyert játékot (5:3), ami után sikerült kiszerválnia a szettet. A második szett maga volt az őrült rohanás: kétszer is oda-vissza brékelték egymást a felek, előbb Marci került lépéselőnybe, majd a dél-koreai játékos. Jöhetett a tie-break, amelyben Vu került lépéselőnybe, és ki is egyenlített.
A döntő szettben Marci 3:0-s előnyhöz jutott, majd eladta brékelőnyét (3:2), de mielőtt kiegyenlíthetett volna az ázsiai teniszező, gyorsan vissza is vette azt (4:2). Innen már nem volt visszaút, a magyar játékos gondosan vigyázott előnyére, és bejutott a legjobb nyolc közé, ahol ezen a versenyen tavaly is járt. Olyan meccset nyert meg a nyíregyházi teniszező, amelyen összesen 28 bréklabda adódott a játékosok előtt, és tízszer vették el egymás adogatásait. Szerencsére Marci többször, összesen hatszor.
Negyeddöntős ellenfele a címvédő Nikoloz Baszilasvili (grúz, 22.)–Elias Ymer (svéd, 138.) mérkőzés győzteséből kerül ki, a találkozót Marciék meccse után kezdték.
Szerdán még párosban is lesz jelenése Marcinak, a kazah Alexander Bublik oldalán a szintén kazah Andrej Golubjov és a francia Fabrice Martin alkotta duó ellen lép pályára a kora esti órákban – ugyancsak a negyeddöntőben.
QATAR EXXONMOBIL OPEN, ATP-250, DOHA (kemény pálya, 1 176 595 amerikai dollár)
Férfi egyes
Nyolcaddöntő: Fucsovics Márton (magyar)–Kvon Szun Vu (dél-korai) 6:3, 6:7 (5–7), 6:3