Free Dance Táncfesztivál Nyíregyházán

Második alkalommal rendezi meg a Free Dance Nemzetközi Táncfesztivált a Free Dance Alapfokú Művészeti Iskola és a Bíborka Alapfokú Művészeti Iskola.
A fesztivál szlogenje: „A tánc a lélek rejtett nyelve”, amely kifejezi, hogy különböző nemzetek, különböző tánctípusok előadásával hozzájárulnak a tánc népszerűsítéséhez. Szerdán este Nyíregyháza a Kossuth téren örömmel ad helyet a fesztiválozóknak.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Ulrich Attila alpolgármester hangsúlyozta, remélhetőleg igazi fesztiválhangulat lesz a belvárosban, hiszen a városvezetés eltökélt szándéka, hogy minél több alkalommal töltsék meg „élettel” Nyíregyháza főterét.

 

MINÉL TÖBB TÁNCTÍPUST ISMERTETNEK MEG

 

A fesztiválon 18 hazai és három külföldi együttes 400 táncosa vesz részt, Törökországból, Romániából és Ukrajnából érkeznek vendégek.

Az együttesek néptánc, moderntánc és társastánc előadásokkal lépnek fel a megye különböző településein. Andóné Kujbus Nóra fesztiváligazgató elmondta, a rendezvény legfőbb célja, hogy minél több tánctípust megismertessenek az érdeklődőkkel, a fiatalok pedig biztosítsák az együttesek utánpótlását.

A fesztivál programja Nyírtasson kezdődik, szerdán felvonulással érkeznek meg Nyíregyháza főterére. A nemzeti ünnepen a Sóstói Múzeumfaluban vendégeskednek az együttesek, majd ellátogatnak Kisvárdára és Dombrádra is.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Trifonov Éva)