Fotópályázat – Az én városom

 

A Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság fotópályázatot hirdet „Az én városom” címmel

 

I. A pályázat célja

A nyíregyházi értékek felkutatása és a Nyíregyházi Települési Értéktárba felvett nemzeti értékek népszerűsítése.

II. Pályázati feltételek

Az alkotásoknak a 21. századi Nyíregyházát, a város hangulatát, helyi értékeinket kell visszatükröznie.
A pályázaton kizárólag egyéni alkotók vehetnek részt.

Amennyiben a pályázó a pályázat benyújtásának időpontjában a 18. életévét még nem töltötte be, minden benyújtott dokumentumot, nyilatkozatot a törvényes képviselőnek is alá kell írnia, ellenkező esetben a pályázatot nem áll módunkban figyelembe venni.

Egy pályázó max. 5 db, 2015-ben vagy 2016-ban készült, 10x15-ös fekete-fehér vagy színes saját fotóból álló sorozattal nevezhet. A képek készülhetnek analóg vagy digitális technikával. A képek hosszabbik oldala legalább 2400 pixel legyen. A fotókat elektronikus formában, jpg formátumban is kérjük beküldeni az ertektar@nyiregyhaza.hu e-mail címre.

Minden fotó hátoldalára nyomtatott betűkkel fel kell írni a kép címét és a készítő nevét.

Eredményhirdetés és a képek kiállítása a 2016. évi Városnapon lesz Nyíregyházán.

A szerző a képek beadásával tudomásul veszi a pályázati feltételeket. A feltételek el nem fogadása automatikusan kizárja az alkotót a pályázatból.

III. Díjazás

A pályázat nyerteseit értékes nyereményekkel jutalmazzuk.
1. helyezett: 30 000 Ft értékű vásárlási utalvány
2. helyezett: 20 000 Ft értékű vásárlási utalvány
3. helyezett: 10 000 Ft értékű vásárlási utalvány

IV. A fotók elbírálása

A fotókat 3 főből álló szakmai zsűri bírálja el. A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel élni nem lehet.

A határidő után beérkezett, hiányos, a kiírásnak nem megfelelő pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni a pályázatok elbírálásakor. A benyújtást követően hiánypótlásra nincs lehetőség.

A bírálóbizottság nem értékeli és megsemmisíti azokat a képeket, amelyek tartalma rasszista, erőszakos, megkülönböztető vagy bármely személyre, csoportra vonatkozóan bántó.

A pályázó rendelkezik a pályázati kiíráshoz mellékelt nyilatkozaton, hogy a pályázat kiírója kiállításon és online felületen történő megjelenésre stb. a fotókat szabadon szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja. A pályázó felelőssége, hogy képe nem sért szerzői, erkölcsi és személyiségi jogokat. A pályázó kijelenti, hogy a fotókat saját maga készítette. Ellenkező esetben a szervező nem vállal felelősséget az ebből eredő jogvitákban.

A pályázó a pályázati nyilatkozat kitöltésével kijelenti, hogy az általa készített képen esetlegesen szereplő személyeknek a kép elkészítésével kapcsolatos engedélyével a Ptk. 2:48. § (1) bekezdés szerint rendelkezik.

V. A pályázat beküldése

Pályázatot csak pontosan kitöltött nevezési lappal fogadunk el.

A nevezési lapok beküldésének határideje: 2016. március 31.

A fotók beérkezési határideje: 2016. április 10.

A nevezés ingyenes!

A pályázatra beadandó képsorozatot 2016. április 10-éig postai úton és e-mailben jpg formátumban kell eljuttatni az alábbi címre:

– Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. 134/A iroda,

ertektar@nyiregyhaza.hu

A nevezési lapot a fenti címre postai és elektronikus úton is el kell küldeni!

VI. A pályázók értesítése

A pályázat kiírója minden pályázót értesít az eredményhirdetés helyéről és idejéről, valamint a nyertes pályázók névsorát és alkotásait a Városnapot követően a www.nyiregyhaza.hu/ertektar honlapon közzéteszi.

A pályázat kiírója a pályázati kiírást bármikor visszavonhatja, és a bírálóbizottság döntése alapján eredménytelennek nyilváníthatja.

További információkért kérjük, figyelje honlapunkat!

 

LETÖLTHETŐ NEVEZÉSI LAP