Fotókon Nyíregyháza

– Azt szeretnénk, ha ráirányíthatnánk a figyelmet a Nyíregyházi Értéktárba került dolgokra, és azokra, melyek a jövőben szerepelhetnek a gyűjteményben. Reméljük, megvilágításba kerülnek a város ismeretlen területei is ezáltal – mondta a beszélgetés elején Kujbusné dr. Mecsei Éva a fotópályázat témájával kapcsolatban.


ÉRTÉKES VÁROS

 

A Nyíregyházi Televízió műsorában tippeket is kaphattak a nézők, hogy milyen értékeket érdemes megörökíteni és pályázni velük. – Nyíregyháza város legrégebbi iratai, a Jósa András Múzeum, mint gyűjtemény és a Szent Atanáz Görögkatolikus Főiskola könyvtára volt a három legutóbbi dolog, ami az értéktárba került, ezek kiváló témák lehetnek – mondta a levéltár igazgatója, majd hozzátette – fontos, hogy legyenek kapaszkodók a mai világban, legyen egy értékrendünk. Azok a szálak, amik idekötnek minket Nyíregyházához, azok éppen ezek az értékek. Ha elmegyünk, ezek visszahoznak, ha vendéget hívunk, ezekkel dicsekszünk.


MÁRCIUS VÉGE A HATÁRIDŐ

 

A fotópályázatra március 31-éig lehet jelentkezni, és a győztesek értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak. – A tavalyi gyermekrajzpályázat után úgy gondoltuk, hogy tágítjuk a kört, nincs korhatár, bárki fotózhat. Az egyetlen kitétel, hogy maximum öt képet lehet beküldeni, a pályázati feltételekben megadott paramétereknek megfelelően, melyet az alábbi linken elolvashatnak az érdeklődők – tette hozzá a beszélgetés végén a Szieszta vendége.

A hagyományokhoz hűen minden hónap 16-án 16 órától bemutatásra kerül egy érték, áprilisban sem lesz ez másképp. A MŰvész Stúdióba látogatók Bárány Frigyest és munkásságát ismerhetik meg emberközelből, színpadi kötöttségeken kívül.

Farkas Fanni