Fotókon a nyíregyházi értékek – Egy kép többet ér ezer szónál
Fotó: Illusztráció

Egy kép többet ér ezer szónál címmel egyéni fotópályázatot hirdet a Települési Értéktár olyan képekre, melyek XXI. századi nyíregyházi kincsekről készültek idén vagy tavaly. A fotókat a Móricz Zsigmond Könyvtárban várják levélben, és e-mailben, a Települési Értéktár címén március 31-ig.

Eddig 48 nemzeti értéket jegyzett a Nyíregyházi Települési Értéktárba a bizottság, mely országosan is jelentős. A havonta jelentkező Értékes Esték programsorozatban ismerhetik meg a városlakók azokat a kincseket, melyek eddig elkerülték figyelmüket, vagy nem volt módjuk a közvetlen találkozásra. Több éve különböző pályázatok is segítenek az értékek közvetítésében.

Tomasovszki Anita, a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság elnöke kiemelte:

Volt már korábban is fotópályázat, rajz– és versírópályázat is, melynek eredményét minden évben a városnapon hirdetjük ki, illetve állítjuk ki a pályaműveket. Ezzel az a célunk, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy nézzenek körbe szép városunkban. 

Érdemes felfedezni újabb és újabb Nyíregyházához kötődő kimagasaló személyiségeket, épületeket, gyűjteményeket, lenyűgöző teljesítményeket, akár egy városunkhoz kötődő speciális receptet. A fotók nyilván dokumentálják az értékeket. A korábbiak között az Állatpark, Bárány Frigyes művészete, a Cantemus énekkari kultúrája, Eisert Árpád szívsebész ténykedése, vagy az evangélikus nagytemplom épülete, Krúdy Gyula irodalmi munkássága, a Nyírség és a Szabolcs Táncegyüttes, vagy a Jósa András Múzeum régészeti gyűjteménye. 

Olyan alkotásokat várunk, melyek 2019-ben vagy 2020-ban készültek, egyéni alkotóktól, maximum 3 darab fotót tudunk elfogadni, ami lehet fekete-fehér vagy színes, analóg és digitális. Ezt kérjük nagy felbontásban elküldeni e-mail címünkre. Postai és elektronikus úton lehet jelentkezni február 28-ig.

- tájékoztatta szerkesztőségünket az Értéktár Bizottság elnöke.

A pályamunkákat pedig március 31-ig kell elküldeni postán a Móricz Zsigmond Könyvtár címére, Nyíregyháza, Szabadság tér 2. szám alá és az ertektar@nyiregyhaza.hu e-mail címre.

Hivatásos és hobby fotósok egyaránt pályázhatnak. A képeket háromtagú szakértői gárda bírálja majd el. Fontos információ még, hogy a bizottság az újabb értékek javaslattételében is készséggel nyújt segítséget az ajánlattevőknek.