Főszerepben a TRX és a súlyzók - edzésben a Fatum Nyíregyháza

 Darabos Balázs erőnléti edző nem kíméli a Fatum Nyíregyháza játékosait. Két csoportban konditeremben tréningeznek a röplabdások délelőttönként, délután pedig jönnek a labdás edzések. Ma a két kanadai légiós is megérkezett, ők szerdától kapcsolódnak be a munkába. Rövidesen felkészülési mérkőzéseket is játszik a csapat, hazai és külföldi ellenfelekkel.

Megyünk Jászberénybe, szeptemberben mi is rendezünk egy tornát, utazunk Szabadkára is, összesen több mint tíz mérkőzést játszunk a rajt előtt - mondta Hollósy László vezetőedző.

További képekért kattintson a fotóra! 

Nyáron a keretben jelentős változások voltak az együttesnél. Távozott Nelmaira Valdez, Josefina Fernandez, Isis Francesco, Villám Lilla, Kotormán Réka és befejezte a röplabdát Kalotai Zsófia. Helyükre új játékosok érkeztek itthonról és külföldről egyaránt. A 23 éves 180 cm magas Daniella Brisebois Vancouverből igazolt a nyíregyházi klubhoz. A British Columbia Egyetemen tavaly végzett négyesütő 2016 óta tagja a kanadai röplabda válogatottnak,többször játszott a World Grand Prix-n. Jazmin White szintén Kanadából érkezett, és Olivera Medic is a következő szezonban a szabolcsi csapatban játszik. A 27 éves játékos Szabadkán kezdte pályafutását, és többször játszott a szerb válogatottban is. Lászlop Alexandra a Palotában röplabdázott, Tóth Dalma pedig saját nevelésű játékosként kerül a felnőtt kerethez. Ancsin Kitti Újpestről igazolt Nyíregyházára.

- Ez az én életemben nagy változás, mert minden Újpesthez kötött. De új kihívásra vágytam, és örömmel fogadtam a Nyíregyháza megkeresését - mondta Ancsin Kitti.

A bajnokság októberben kezdődik, és a csapat a nemzetközi kupában is érintett. Itt a sorsolás után egy svájci csapatot kapott a Nyíregyháza, az első találkozót novemberben, a visszavágót decemberben rendezik.

Dankó László

Fotó: Szarka Lajos