Forró és vidám – Niától a gipsy fusionig

Önfeledt mozdulatok, jókedv és kiteljesedő nőiesség, pillanatképek a Forró és Vidám nyári örömtánctáborból. A többnapos rendezvényen négy különböző táncstílust ötvöztek a szervezők. A kortárs tánctréning és jazzbalett alapok mellett kipróbálhatták a résztvevők az úgynevezett gipsy fúziót, amely egy cigány hangulatú vérpezsdítő hastánc. A khallegy-el betekintést nyerhettek az öbölmenti országok népies jellegű táncába, valamint megismerkedhettek a NIA-val is, amely egy holisztikus fitneszóra – emelte ki a rendezvény egyik szervezője, oktatója, Juhász Ágnes jóga- és orientális tánctanár.

 

Tánc – egészség

 

– A tánc – hasonlóan más mozgásformákhoz –, jótékonyan hat az egész szervezetre. Aki ugyanis táncol, sokkal könnyebben kezeli a stressz hatásait. Mindezek mellett fizikai erőnlétünket is pozitívan befolyásolja. Kikapcsol, felszabadít, feltölt, a tánc segít megőrizni egészségünket is – mondta Oláh Henrietta, Nia Tecnique tánctanár.

 

„Ereszd el a hajad!”

 

A tréningen kiemelt szerepet kapott a hastánc. Győrffy Katalin oktató khallegy táncával vezette be a résztvevőket az „Ereszd el a hajad!” stílusú mozgás keleties világába. Hangsúlyozta, a khallegy különlegessége, hogy a legtöbb hastáncstílussal ellentétben nem a test alsó részére fókuszál. Ez a mozgásforma a csípővel ellentétben a felsőtestet mozgatja meg. Erőteljesen használja a karokat, vállakat, a fejet és az arcot is.

További képekért kattintson a fotóra!

A megyeszékhelyen rendezett eseményre az ország több pontjáról, a Hajdúságból, Dunántúlról, valamint Budapestről és vonzáskörzetéből is érkeztek résztvevők. A hagyományos örömtánctábort a tervek szerint jövőre is megszervezik.

Piszár Tünde

(Fotó: Kohut Árpád)