Forma–1 a BUSZACSA-ban
Több számban rendeztek atlétikai versenyt Nyíregyházán. A cél a mozgás népszerűsítése.

Ismét megrendezte a Kölyökatlétikai Program keretein belül ügyességi versenyét a Nyíregyházi Sportcentrum. Nyolc iskolából érkeztek diákok, akikre különleges eszközökkel, különleges feladatok vártak. Volt Forma–1 – azaz szlalomfutás –, hármasugrás, rúdugrás és gerelyhajítás is a Bujtosi Szabadidő Csarnokban, utóbbi például szivacsból készült.  

– A legfontosabb célunk a mozgás, a sport népszerűsítése. Három éve minden esztendőben részt veszünk a programban, amit nagyon hasznosnak tartunk, és a visszajelzések az iskolák részéről is pozitívak – mondta Bakosi Béláné főszervező.

A versenyen 3-4. osztályos tanulók vehettek részt. A rendezvény jó lehetőség a Sportcentrum számára is, hogy tehetségeket fedezzen fel.

Most is részt vettek olyan gyerekek, akik már igazolt versenyzők nálunk, és nem feltétlenül az atlétikáról van szó, hanem például úszók vagy kézilabdázók. Nekünk ez egy jó alkalom, hogy népszerűsítsük a Sportcentrumot, az ügyes gyerekeknek pedig később a szakosztályainkban sportolási lehetőséget biztosítsunk – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum utánpótlás igazgatója. 

Dankó L.