Forgalomkorlátozások Nyíregyházán

Szeptember 12-én megkezdődik a Kígyó utca-Debreceni út csomópont fejlesztése. Hétfőtől a kivitelezési munkálatok első ütemében az alábbi forgalmi rend változásokra és forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a gépjárművezetőknek:

A Debreceni út érintett szakaszán a forgalom biztonságos átvezetése érdekében a forgalmi sávok sárga színű burkolati jelekkel lesznek egymástól elválasztva. A Debreceni útról tilos behajtani a Kígyó utcára.

A Kígyó utca Debreceni út és Katona utca között szakaszát lezárják a gépjármű forgalom elől.

A Katona utca és a Virág utca (Centrum felőli ága) is lezárásra kerül a Kígyó utcai csomópontban. Ezáltal a Katona utca Katona köz és Kígyó utca közötti szakasza, illetve a Virág utca Katona köz és Kígyó utca közötti szakasza ideiglenesen zsákutcává válik.

Az útlezárásokra előjelző táblákkal figyelmeztetik az arra közlekedőket. Az érintett útszakaszokon 30 km/h-s sebességkorlátozás és előzési tilalom is bevezetésre kerül.

A forgalomkorlátozás előreláthatóan négy hétig tart. Kérjük a gépjárművezetőket, hogy lehetőség szerint kerüljék el a Kígyó utcát az építés időtartama alatt.

Szegfű utca

Gőzerővel folyik a Szegfű utca Hunyadi és István utca közötti szakaszának 4 sávosra bővítése. Ezért a Szegfű utcán továbbra is 30 kilométeres sebességkorlátozás és előzési tilalom mellett egy-egy sávban biztosított a gépjárművek haladása. Időszakonként a Géza utca átmenetileg zsákutcává alakul. A munkálatok ezen a helyszínen várhatóan három hónapig tartanak. Addig is kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett útszakaszon.

Tüzér utca

Folyamatban van a "Nyíregyháza Borbánya és Malomkert városrészeket érintő csapadékvíz elvezető hálózat és vízvisszatartási célú tározók fejlesztése" tárgyú projekt kivitelezése is. Jelenleg a Tüzér utcán 30 km/h sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben az ott zajló csapadékcsatorna rendszer rekonstrukciós munkálatai alatt. Az érintett útszakaszon útszűkületre, időszakosan félpályás útlezárásra is számítani kell az Orosi út irányába tartóknak. A munkálatok előreláthatóan október közepéig tartanak.

 

A lakosságot folyamatosan tájékoztatjuk a forgalmi korlátozásokról. Kérjük a gépjárművezetők türelmét és megértését, s hogy fokozott figyelemmel, az ideiglenesen kihelyezett közlekedési táblák útmutatása szerint közlekedjenek az érintett útszakaszokon. - kaptuk a tájékoztatást Nyíregyháza MJV Sajtószolgálatától.