Forgalomkorlátozás a Szarvas utca miatt

Dolgoznak a munkagépek a Víztoronynál. A Szarvas utca–Arany János utca–Kígyó utca kereszteződését teljesen átépítik, ott egy 30 méter átmérőjű körforgalmat alakítanak ki, amelyen kerékpárút is átvezet majd egészen a Vécsey közig.

ZÖKKENŐMENTESEBBÉ VÁLHAT A KÖZLEKEDÉS

Az útkereszteződés nagy forgalmú, a csomópontot autóbuszok, gépkocsik és kerékpárosok is használják, a cél az, hogy zökkenőmentesebbé váljon a közlekedés.
Az útkereszteződésben január közepén kezdődtek a munkálatok. A Kígyó utcán megtörtént a közművek kiváltása, az utcában hamarosan kezdődnek az útépítési munkálatok. Az Arany János utcán a Szarvas utcától az Állomás térig elbontották az útszegélyt, ott az új szegély megépítését 75 százalékban már elvégezték, ez a munka jelenleg is tart, azt március végéig fejezik be.

A SZARVAS UTCÁN FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK

Az Arany János utca mellett a szakemberek dolgoznak a Szarvas utcán is.
– Jelenleg a Szarvas utcán épül egy 200 méter hosszúságú csapadékcsatorna – mondta Tóth Gábor építésvezető. – Ezzel a munkával várhatóan a jövő hét közepére végzünk. Miután elkészül, a Szarvas utcán megkezdődik a szegélyépítés és az autóbusz öblök kiépítése.

FORGALOMKORLÁTOZÁSRA KELL SZÁMÍTANIUK AZ AUTÓSOKNAK

A Szarvas utcán jelenleg csupán félpályán közlekedhetnek az autósok, a forgalmat jelzőőrök irányítják. A Szarvas és az Arany János utcáról a gépkocsik a Kígyó utcára nem hajthatnak be. Az Arany János utcán sávlezárások mellett haladhat a forgalom. A körforgalom építése jó ütemben halad, a munkálatokkal a tervek szerint június közepére készülnek el.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)