Fordulatos meccsen nyert a Szpari Győrben
Legyőzte a Győri ETO-t a Nyíregyháza Spartacus.

Újabb idegenbeli mérkőzést játszott a Nyíregyháza Spartacus. A jó erőkből álló ETO volt az ellenfél.

Győri ETO–Nyíregyháza Spartacus 2–3 (0–2)

Jv.: Berke Balázs (Bozó Zoltán, Georgiu Theodoros)

Győr: Kamenar - Brdarovski, Lipták, Lang, Dinjar (Priso 27. p), Pátkai, Bucsa (Kamber 72. p), Ibanez, Rudolf (Mayer 55. p), Priskin, Koltai

Vezetőedző: Vasile Miriuta

Nyíregyháza: Balogh - Fodor, Ivanovs, Kovacevic, Rubus (Szokol 67. p), Törtei - Kostic, Zofcák (Arziani 64. p), Halenár, Pekár - Seydi (Dartsimelia 84. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Nyíregyházi góllal indult a találkozó! A 3. percben egy szöglet után Lang lábáról pattant saját kapujába a labda, 0–1. Sőt, Seydi tovább növelhette volna a különbséget, de Kamenár nagyot védett lövésénél. A másik oldalon Ibanez lőtt, de saját játékosa, Rudolf blokkolt a gólvonal előtt. Lendületesen indult a meccs. A folytatásban is adódott lehetőség mindkét kapu előtt, a Szparinál két lövés veszélyeztette a hazai kaput, a másik oldalon Dinjar maradt le egy beadásról. Az első 20 percben jobban játszott a Nyíregyháza. A 31. percben ez újabb góllá érett, szabadrúgás után Fodor Ferenc a kapunak háttal állva csúsztatta a labdát a hálóba, 0–2! Szervezett volt a Szpari, a Győr nem talált fogást rajta az első félidőben, így 45 perc után megérdemelten vezetett két góllal a Nyíregyháza Spartacus. Fordulás után sem változott a helyzet, többet birtokolta ugyan a labdát a Győr, de nagy helyzete nem volt. Az 57. percben Balogh vetődött ki bátran, és megszerezte a labdát Bucsa elől. A 60. percben ismét Balogh, ezúttal Lipták fejesét tolta ki bravúrral. Egy perccel később viszont szépített a Győr, egy előreívelésnél a kapus fölött átszállt a labda, Lipták pedig a kapuba bólintott, 1–2. A gól után nagy elánnal támadott a Győr, beszorult a Szpari, és ezekből próbált kontrázni. A 72. percben nagy helyzet, Mayer beadása után Priskin elől sikerült szögletre menteni. A 76. percben hatalmas Balogh védés, Mayer lőtt közelről, de a nyíregyházi kapus hárított. Egy perc múlva Koltai lőtt tisztán, Balogh a kapufára tolta a labdát, onnan pattant ki. A 78. percben viszont egyenlített a Győr. Egy jobb oldali beadás után Mayer fejelt a kapuba, 2–2. Az egyenlítés után is maradt a győri nyomás, de hősiesen védekezett a Szpari. A 95. percben aztán Pekár László lépett ki a bal oldalon, két védőt is kicselezett, majd 12 méterről a kapuba lőtt, 2–3! Nyert a Szpari Győrben!

Dankó László