Fontos meccs jön az EB-n - a női válogatottnak két nyíregyházi röplabdás is tagja

Győzelem az észtek, vereség a románok ellen. A magyar női röplabda válogatott a folytatásban ma este az azeriek, majd a horvátok és a hollandok ellen játszanak, a cél pedig a csoportból való továbbjutás. A nemzeti csapatnak a nyíregyházi származású Szakmáry Gréta, és a Fatum Nyíregyháza liberója, Tóth Fruzsina is tagja. Közben idehaza javában készül a bajnoki rajtra a nyírségi csapat. Több új játékos érkezett a nyári szünetben az együtteshez, és a szakvezetés eddig elégedett a munkájukkal. 

-  A menedzserek amikor ajánlanak egy-egy játékost, akkor persze mindig a szebbik arcukat igyekeznek kidomborítani, de az első benyomások nagyon jók. Fontosak voltak a kiválasztásnál az emberi tulajdonságok is, hogy lássuk ki az aki vezér lehet, és ki az, aki stabilitást adhat a csapatnak – mondta Hollósy László vezetőedző. 

A keret már majdnem végleges, egy külföldi légiós érkezik még a csapathoz. Információink szerint már mindenben megállapodtak egy ütővel, akit a héten is be is mutat az együttes. A bajnokság október 12-én indul a Fatum számára, a mieink Szombathelyen vívják az első meccsüket. Az első hazai találkozója október 20-án lesz a Nyíregyházának, ekkor az MTK érkezik a Continental Arénába. A Vasassal november 2-án, a Békéscsabával november 21-én játszik a Nyíregyháza.