Fontos meccs előtt a Nyíregyháza Spartacus

Idegenben játszik fontos mérkőzést a hétvégén a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a Csákvár ellen lép pályára. Mindkét együttes jelenleg osztályozós helyen áll, és szeretne előre lépni, így nagy csata várható. 

Két azonos cipőben járó csapat találkozik vasárnap a bajnokság utolsó előtti fordulójában. A Szpari és a Csákvár is 38-38 ponttal áll, és mindkettő szeretne elkerülni az osztályozós helyről. Az Aqvital az elmúlt meccseken csak a Békéscsaba ellen nyert, így aztán hiába ért el tavasszal döntetlent az Ajka, a Pécs, a Szeged vagy az MTK ellen, nehéz helyzetbe került. A hétvégi a 13. meccs lesz a két együttes között, eddig 6 alkalommal nyert a Szpari, kétszer pedig a csákváriak örülhettek négy döntetlen mellett. A mieinknél Baki Ákos eltiltása lejárt, így rá is számíthat a szakmai stáb, sérültek viszont továbbra is vannak, így Myke Ramos nem léphet pályára, és bár Jánvári Gábor már jól van vakbélműtétét követően, ő sem léphet pályára.

A vasárnapi meccs 17 órakor kezdődik. Május 17-től Magyarország a házigazdája az U17-es EB-nek. Több találkozót is Balmazújvárosban rendeznek - Horvátország, Anglia, Franciaország, Portugália, Hollandia és Németország is itt játszik - így a Nyíregyháza Spartacusnak a szezon utolsó hazai bajnokijára új helyszínt kellett keresnie. A klub mindenben megállapodott a Kisvárdával, így a Szegedet a Várkerti Stadionban fogadja majd a Szpari május 21-én.