Folytatódtak az érettségi vizsgák a középiskolákban
A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban idén 70 diák tesz érettségi vizsgát, közülük 32-en emelt szinten. A matematikavizsgán egyórás tesztet, majd szöveges feladatokat kellett megoldani.

A matematikafeladatokkal folytatódtak az érettségi vizsgák a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban is. Idén 70 diák fejezi be tanulmányait, közülük 32-en vállalkoztak az emelt szintű érettségire, elsősorban történelem, magyar, matematika és angol nyelv tantárgyakból. Ma reggel az alapszintű matematikavizsgára érkeztek a gimnázium tanulói, ez a tantárgy nem mindenkinek a kedvence.

A MATEK MÉG MINDIG RETTEGETT

Tar Jánosné igazgató elmondta, a matematika mindig is rettegett volt, idén is két részből áll az érettségi vizsga. Először egy egyórás teszt jellegű feladatsort, majd szöveges feladatokat kell a tanulóknak megoldaniuk, ez utóbbi a nehezebb erőpróba.

A matematikaérettségin a diákok segítségként a függvénytáblázatot és a számológépet használhatták. A jó eredmény elérésében természetesen az alapos felkészülés jelentheti a biztonságot.

Az érettségik ezen a héten a történelem, az angol és a német nyelv vizsgáival folytatódnak a középiskolákban.

Szoboszlai Tibor