Folytatódnak a tervezett fejlesztések Nyíregyházán

– A városlakók igényeinek idén is próbál eleget tenni a városüzemeltetés, hiszen több, korábban megkezdett program folytatódik, az utak felújításától a piac modernizációján át játszóhelyek kialakításáig – tájékoztatta lapunkat Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

ÚJRA SZÁZMILLIÓK AZ UTAKRA

Járdák karbantartására 93 millió forintot, 11 járda felújítására 155 millió forintot, 21 útszakasz megújulására pedig 620 millió forintot szán a NYÍRVV Nonprofit Kft. idén. Hozzátette, a felújítások mellett az utak éves karbantartási munkálatai sem maradnak el, ezekre 251 millió forintot terveznek. Emellett bővül a népszerű kondi­parkhálózat újabb két darabbal, felújítanak kilenc ját­szóteret, és további hármat építenek is, amivel közel százra nő a nyíregyházi játszóhelyek száma. 
Mindezeken felül pedig a harmadik ütemmel folytatódik a Búza téri piac és környezetének teljes megújulása. A csarnoképület modernizálása, a parkolók újraaszfaltozása, s a hátsó szabadtéri terület tavalyi lefedése után most egyrészt a külső elárusítórészek térkőburkolása következik. Bocskai Péter elmondta, már készülnek a tervek, amik a piac környezetének szépítését és új parkolóhelyek kialakítását is magukban foglalják. Ez azért is nagyon fontos, mert a vásártér vasárnaponként is nyitva lesz.

VÁROSSZÉPÍTÉS

Az ügyvezető hangsúlyozta, 2015-ben is folytatják a városszépítő akciókat. Idén is lesz új életfa-akció, kertszépségverseny, balkonföldakció, öko-suli program, a „Szomszéd fűje mindig zöldebb” és még további olyan program, amellyel a városüzemeltetés szeretne bekapcsolódni a nyíregyháziak életébe.
– Évről évre megpróbálunk olyan lehetőségeket keresni a piacon – asztalátrendezéssel, különböző rendezvények helyszíni biztosításával –, amivel plusz bevételre tud szert tenni a cég, hogy még több jusson a város szépítésére. Noha a parkolási díjak nem változtak idén, törekszünk arra, hogy a közterületeket sokkal hatékonyabban tudjuk bérbe adni – hangsúlyozta.
Az ügyvezető a városgondnoki szolgálattal kapcsolatban elmondta, ennek köszönhetően nagyon sok visszajelzést kapnak a lakosoktól és sokkal hamarabb is értesülnek az aktuális problémákról, amelyekre minél hamarabb megoldást is tudnak találni. Kiemelte: ez egy nagyon hatékonyan működő, és most már a városlakók számára egyre ismertebb, szerethetőbb szolgáltatása a városüzemeltetésnek.

TÖBB MINT EZER EMBER DOLGOZHAT

Március 16-ai és április 1-jei kezdéssel megindul a közfoglalkoztatás több mint ezer ember számára a NYÍRVV-nél. Őket augusztus 31-éig foglalkoztatja majd a városüzemeltetés.

Bruszel Dóra