Folytatódnak a beruházások a kórházban

Mangol Csilla főigazgató sajtóreggelin beszélt arról, hogy a tömbkórház, a sürgősségi osztályra kapott pluszforrás, valamint a rehabilitációs projekt mind a Nyíregyházán és a megyében élőket szolgálja. Hozzátette, az építkezések mellett fontosak az olyan projektek is, amik az energiahatékonyságot szolgálják, és ezzel is százmilliós megtakarítást érnek el.
A nagyberuházások egyébként várhatóan jövő év őszére készülnek el.

(További képek a fotóra kattintva jelennek meg.)

A nagyberuházások eddig nem jelentettek komoly gondot a betegellátásban, erről már dr. Adorján Gusztáv a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak déli pólusának főigazgató-helyettese beszélt. A nyíregyházi Jósa András mellett a nagykállói intézményért is felelős szakember azt mondta, az orvos-szakmai eredmények mellett fontos az is, hogy vannak olyan területek, ahol jelentősen sikerült a várólistát is csökkenti. A kórház éves szinten közel 80 ezer fekvőbeteget lát el, a járóbetegek száma pedig meghaladja a kétmilliót.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak többi intézménye is nagy forgalmú betegszámmal dolgozott. Mátészalkán, Fehérgyarmaton, valamint Vásárosnaményban 31 ezer fekvőbetegeket és egymillió járó beteget láttak el, és sikerült 15 új orvost is felvenni.

Erdős József

Fotó: Máté János