Folytatódik az ingyenes zumba

Ezúttal is megtelt a Bujtosi Szabadidőcsarnok küzdőtere, másfél éve tart már az ingyenes lakossági zumba. Átlagosan négyszáznál is több résztvevője van a sportnak, ezúttal Mikulás-hangulatban tartották a foglalkozást.
A legtöbben Mikulás sapkában léptek parkettra és volt, aki rénszarvas-agancsokkal táncolt. A latin ritmusokra épülő mozgás pár éve vált népszerűvé Magyarországon is, Nyíregyházán másfél évvel ezelőtt vezették be a heti egy ingyenes foglalkozást a Mozdulj, Nyíregyháza! programsorozat keretein belül.
A közönség összetétele nagyon változó. A kisgyerekektől kezdve a fiatalokon át a középkorúakig sokakat érdekel a lehetőség.

(További képek a fotóra kattintva jelennek meg.)

A lakossági zumba a tavaszi bejelentés szerint év végéig folytatódott volna. A Mikulás-partin azonban elmondták, hogy a program március végéig biztosan folytatódik.
A zumba mellett a gerinctorna is népszerű lett, a gyógytornász arról számolt be, hogy nem is akarják abbahagyni a mozgást.
Lakossági zumba ebben a hónapban várhatóan még kétszer lesz. A szervezők azt kérik, hogy az érdeklődők figyeljék a városi médiafelületeket, az esetleges változásokról időben tájékoztatják a lakosságot.

Erdős József

Fotó: Máté János