Folytatódik a "Mozdulj, Nyíregyháza!"

A zumba a Mozdulj Nyíregyháza! legnépszerűbb és legtöbb embert vonzó programja. Töretlen sikerrel zajlik a megyeszékhelyen a sportprogram, s a városlakók igénye volt, hogy a tavasz beköszöntével is biztosítsák a lehetőséget a szabadidős programokra.

A Mozdulj Nyíregyháza! program folytatódik a szokásos heti rend szerint a már megszokott programokkal. Hétfőn reggel a Bujtosi Szabadidő Csarnokban esésmegelőzési program, délután pedig gerinctorna várja az érdeklődőket, este a Kodály Zoltán Általános Iskolában pedig apa-fia judo foglalkozást tartanak. Kedd esténként a Kodály iskolában mediball foglalkozásra várják a mozogni vágyókat. Szerda reggelenként a Bujtosi Szabadidő Csarnokban csontritkulás mozgásprogramot, délután a Kodály iskolában gerinctornát tartanak, szerda este pedig a zumba kedvelőit várják a Buszacsába. Csütörtök esténként a Kodály Iskolában önvédelmet tanulhatnak az érdeklődők, péntek este pedig táncházra várják a nyíregyháziakat. Szombat délelőtt a Zrínyi Gimnáziumban fitt jóga foglalkozást tartanak, vasárnap délelőtt pedig az erdei tornapályán nordic-walkingra várják a mozogni vágyókat. Folytatódnak a Mozduljka programok is, a gyerekeket csütörtök délutánonként a Kodály iskolában jóga-móka, a Buszacsában pedig gerinc-fitnesz várja. A kicsiknek péntek délután a Kodály iskolában tartanak gyerek-zumba foglalkozást. A Mozdulj Nyíregyháza! program keretében heti rendszerességgel eddig mintegy 2 ezer főt mozgattak meg.

– A programok közül népszerűségben magasan a zumba vezet – mondta Hornyák Enikő sportreferens. - Ezen a foglalkozáson rendszeresen 300-400-an vesznek részt, akik a Buszacsa küzdőterét teljesen betöltik. Itt minden korosztály képviselteti magát, és a zumbások között egyre több a férfi. Népszerű a jóga is, szombatonként 120-an járnak erre a programra. Magas a létszám hétfőn és szerdán a gerinctornán is.

Folyamatosan zajlik a Fitt Nyíregyháza program is. Az első mérések már lezajlottak, s a programban résztvevők folyamatosan tanácsokat kapnak ahhoz, hogyan kell egészségesen élni. A mérések befejezése után a programot egy egészséges életmód nappal zárják majd.

Április 8-án a zumba foglalkozás helyszíne változik, de a programra az adott időpontban várják a résztvevőket.

F.A.