Folytatódik a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája

2015-ben két sikeres félévet zárt a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája, ezért a szervezők úgy gondolták, idén is biztosítanak hasznos elfoglaltságot az idősebb korosztálynak. Az érdeklődők több mint két hónapon keresztül olyan előadásokon vehetnek részt, amelyek segítségükre lesznek abban, hogyan feleljenek meg a modern kor kihívásainak és hogyan éljék egészségben az életüket.

 

Egy sikeres út folytatása

 

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta, van két olyan korosztály, akire különösen figyelnünk kell. Egyik a gyermekek, másik pedig az idősek, akik már nyugdíjba vonultak. Az alpolgármester kifejtette, aki már hallott erről a rendezvénysorozatról vagy részt vett már rajta, az tudja, hogy ennek nagy sikere van. Aminek pedig sikere van, azon nem kell változtatni, főleg, ha az érdeklődés töretlen iránta. Dr. Ulrich Attila hozzátette, Nyíregyháza Megyei Jogú Városa úgy döntött az egyetem vezetésével együtt, hogy ezt a megkezdett utat folytatja. Az ingyenes előadások segítik a szépkorúakat abban, hogyan legyenek aktívak és hogyan feleljenek meg a mai kor kihívásainak.

 

Változnak az idősebbek is

 

Dr. Semsei Imre, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának dékánja úgy fogalmazott, a mai idősek nem olyanok, mint egy-két generációval ezelőtt. Ők már nem azok az idős nénik, akik fekete kendővel a fejükön kiülnek a kis sámlira a ház elé, és nézik, hogy mi folyik a világban, az életben, hanem szeretnének még részt venni dolgokban, szeretnének még tovább tanulni és aktívak maradni. A dékán hozzátette, ennek pedig egyik lehetősége az, hogy egy ilyen előadássorozaton részt vesznek.

További képekért kattintson a fotóra!

Az idei évad programjait a hallgatók kívánságainak figyelembevételével állították össze a szervezők. Így a harmadik félévben egy-egy témának a speciálisabb vonatkozásai kerülnek terítékre.

 

Mi kell az egészséges élethez?

 

Dr. Kalapos István, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának tanszékvezető főiskolai tanára elmondta, előadásában arra hívja fel a figyelmet, hogy ha egészségesen élnek, az egészséges táplálkozást választják, többet mozognak, csökkentik a rizikófaktorokat, nagy valószínűséggel szebbé, boldogabbá tehetik az életet.

[REKLAM]

A Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiájának vannak olyan érdeklődői, akik több kilométert utaznak egy-egy előadásért.

 

Sokan utaznak az előadásért

 

Rácsh Istvánné Nyírbátorból érkezik minden előadásra a barátnőivel. Azt mondta, azért utaznak ennyit egy-egy előadásért, mert azok érdekesek és hasznosak.

 

Június 15-éig lesznek programok

 

Dr. Kalapos István Egészséges öregedés című összeállítását követően április 20-án professzor dr. Szeman Zsuzsa tart tájékoztatót, majd május 4-én Csikós Péter Az egészség az Alap(ellátásban) című előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Május 18-án prof. Utasi Ágnes Kapcsolatok hálójában című programjával folytatódnak az események. Június 1-jén az időskori táplálkozásról tart előadást Szalainé Kónya Zsuzsanna. A program zárásaként pedig Szepessy Béla Kései szüret című rendezvényén vehetnek részt a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiájának érdeklődői.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)