Folytatódik a házszámok felülvizsgálata, megállapítása - Módosíthatnak is
Folytatódik a házszámok felülvizsgálata, megállapítása - Ha az újra kiosztás elkerülhetetlen, módosíthatnak is

A Nyíregyházi Naplót rendszeresen olvasók biztosan emlékeznek még azokra a lapszámokra, amelyekben egész oldalakon keresztül jelentek meg nyíregyházi házszámok. 2018-ban a Polgármesteri Hivatal ugyanis folyamatosan közölte az egyes utcák házszámainak újbóli megállapítását. A munka azonban az elmúlt évben az európai parlamenti választások, illetve ősszel a helyhatósági választások miatt felfüggesztésre került.

Az elmúlt időszakban megtörtént Nyírszőlős, Felsőpázsit, az ún. északi Kertváros, a Tiszavasvári úttól északra található bokrok, valamint a Tiszavasvári úttól délre található bokrok valamennyi utcája házszámának megállapítása, közlése, valamint ezek Központi Címregiszterbe történő átvezetése. A teljes rendezésen átesett területen található ingatlanok tulajdonosai észlelhetik, hogy az ingatlanjaik földhivatali tulajdoni lapjain a megállapított jó címek jelennek meg automatikusan.

Átvezetik a központi címnyilván­tartáson

A munkát az idei évtől kezdődően ismét folytatjuk annak érdekében, hogy Nyíregyháza házszámozása teljesen rendezett legyen – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Grósz Péter, az igazgatási osztály osztályvezetője. – Felülvizsgáljuk és megállapítjuk a házszámok helyes sorrendjét, házszám hiánya esetén új házszámot adunk ki, illetve amennyiben a házszámok újra kiosztása elkerülhetetlen, a házszám módosítása is megtörténik. A megállapítás alapján véglegessé váló címeket ezt követően átvezetjük a központi címnyilvántartáson, melynek eredményeképpen az ingatlanok tulajdoni lapján is automatikusan megjelennek a pontos címek

– részletezte a folyamatot.

 

Legyen látható az új házszám!

Fontos, hogy azon utcákban, ahol a házszám-felülvizsgálat megtörténik, az ingatlantulajdonosoknak gondoskodniuk kell a helyes házszám épületen történő feltüntetéséről a könnyebb tájékozódás, az ingatlanok beazonosíthatósága, a betegszállítók, postai kézbesítők, mentők, tűzoltók és egyéb közszolgáltatók munkájának megkönnyítése érdekében is.

Megjelenik a Naplóban

A Nyíregyházi Naplóban mostantól hetente ismét megjeleníti a Polgármesteri Hivatal a városlakók tájékoztatása érdekében a felülvizsgált címeket utcák szerint rendezve, melyet folyamatosan megtalálnak a városi webportálon, a varoshaza.nyiregyhaza.hu oldalon, az ugyintezes/cimfelulvizsgalat menüben.

Keressék a hivatalt

Kérjük a város lakóit, hogy amennyiben a közölt adatokban megítélésük szerint hiba található, arról a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályát értesíteni szíveskedjenek. A Polgármesteri Hivatal az eredményre vezető címkezelési eljárások lefolytatása érdekében kéri a tisztelt lakosság megértését, türelmét és együttműködését

– mondta dr. Grósz Péter.