Folyatódik a bajnokság - Rövid szünet után a hétvégén újabb mérkőzést játszik a Szpari

A válogatott mérkőzései miatt nem rendeztek fordulót az elmúlt hétvégén sem az élvonalban, sem az NB-II-ben. Jól jött  a szünet, előtte ugyanis augusztusban hét meccset is játszottak a csapatok. A Nyíregyháza Spartacus a negyedik helyről várhatja a folytatást, 13 pontot gyűjtött eddig a gárda. Vasárnap a Békéscsaba lesz az ellenfél idegenben. 

- A Békéscsabánál edzőváltás volt, mivel Schindler Szabolcs a Vasas trénere lett. Igyekszünk feltérképezni őket, láttam személyesen is mérkőzésüket, és készülünk a hétvégi mérkőzésre - mondta Gálhidi György vezetőedző. 

A Szparinál a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok rendben vannak, Sinanovic Sinan viszont még a rehabilitáció elejénél tart, és Hornyák Marcell eltiltás miatt nem játszhat. Ott lehet viszont a pályán Fejér Béla. A kapus néhány hete érkezett Sepsiszentgyörgyről, így látja, mekkora a különbség a román első osztályhoz képest. 

- Úgy érzem nincs nagy különbség a két osztály között. Nagyon szoros az állás az NB-II-ben, kiegyenlített a mezőny, amit a pontszámok is mutatnak, hiszen az első tíz között három pont különbség van csak - mondta Fejér Béla kapus. 

A Békéscsaba a Szparihoz hasonlóan 13 pontot szerzett eddig, de még senki nem győzte le őket. A hét meccsből hármat nyertek meg, négyszer pedig döntetlen lett a végeredmény. A Spartacushoz hasonlóan kevés gólt kaptak, míg a Nyíregyháza három, addig az Előre öt kapott góllal áll. A vasárnapi meccs 17 órakor kezdődik Békéscsabán.