Folyamatosan zajlik az oltás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Közel 14 ezer első körös oltás történik meg a napokban, így a következő napokban az ismétlő oltásokkal együtt közel 20 000 oltást vehetnek fel megyénkben – számolt be Román István kormánymegbízott, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke a Megyei Oltási Munkacsoport online értekezletét követően.

A megye valamennyi háziorvosi praxisa átvehette a napokban az AstraZeneca vakcináit a járási hivatalokban és megkezdhetik a regisztrált paciensek oltását a rendelőkben. Az oltóanyagok elosztása súlyozottan történt meg, a praxisok annak függvényében kapnak belőle, hogy hány regisztrált páciens tartozik hozzájuk – hangsúlyozta Román István.

További két oltóanyagból (Pfizer-BioNTech, Szputnyik) is újabb szállítmány érkezett a megyébe, ezekkel a kórházi oltópontokon folyik a koronavírus elleni védekezés. Az oltópontokon a héten megtörténik a rendvédelmi dolgozók immunizálása is, illetve azok az egészségügyi dolgozók is megkaphatják az oltást, akik eddig nem kérték. Az oltópontokra a háziorvosok továbbra is küldhetnek pácienseket a rendelkezésükre bocsájtott regisztráltakat tartalmazó lista alapján. Szintén itt történik meg a 60 év alatti regisztrált krónikus betegek oltása az AstraZeneca vakcinájával.

Természetesen a napokban beadandó közel 14 ezer első körös oltás mellett rendelkezésre állnak azon oltóanyagok is, amelyek az ismétlő oltások beadásához szükségesek, így mindenki, akinek esedékes az ismétlő oltása, megkapja azt – mondta a kormánymegbízott. Egyetlen percre sem állunk meg, a hétvégén és március 15-én is folyamatosan oltanak a megye egészségügyi dolgozói, így  megfelelő ütemben tudjuk folytatni és gyorsítani az védekezést – tette hozzá. Köszönet mindenkinek, aki részt vállal a feladatok végrehajtásában, ennek az összehangolt munkának is köszönhető, hogy hazánk az uniós országok között a második helyet foglalja el az átoltottság tekintetében – összegzett Román István.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal