Folyamatosan zajlanak a képzések – Cél a nők munkába állásának segítése

Folyamatosan zajlanak a képzések a polgármesteri hivatal „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Nyíregyházán” című pályázatának keretén belül. A Házi és idősgondozás alapjai oktatáson résztvevők olyan hasznos információkkal gazdagodnak, amelyek segítik őket beteg hozzátartozóik ápolásában vagy megkönnyíti a munka világába való visszatérésüket.

A Házi és idősgondozás alapjait sajátíthatják el a résztvevők a „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Nyíregyházán” című pályázat keretén belül megvalósuló képzésen. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 200 millió forint, százszázalékos európai uniós támogatást nyert, így a hivatal és a Mindennapok Női Szemmel Egyesület közösen valósítja meg a projektet. A Házi és idősgondozás alapjai oktatáson résztvevők hasznos információkkal gazdagodnak, így könnyebbé válik hozzátartozóik ápolása vagy a munka világába való visszatérés.

– Nagyon fontos az, hogy hogyan tudjuk a betegeket ágyban mozgatni, vagy onnan kiültetni, milyen segédeszközöket tudunk használni a mindennapos ápolás során, amelyek megkönnyítik mind az ápolt, mind az ápoló dolgát. Szót ejtünk arról, hogy mi is az az egészség, miért fontos, melyek a fontos elemei a mindennapi egészséges életmódnak és még érintünk sok hasznos területet – mondta el Nagy Szabina oktató.

A képzések 15-20 fős csoportokban zajlanak, a résztvevők közül vannak, akiknek ismeretlen ez a terület, de többen már jelenleg is ápolnak közeli hozzátartozót. Ilyen például Jobbágy Éva is, aki beteg édesapját gondozza évek óta, elmondta, számára nagyon hasznos ez a tanfolyam.

– Sajnos apukám négy évvel ezelőtt sztrókot kapott, aminek következménye, hogy a fél oldala le van bénulva. Korábban már az egyik lábát le kellett vágni, tehát teljesen mozgásképtelen. Van ugyan házi segítségünk és anyukám is ápolja, de én úgy gondoltam, hogy mint gyermeke, ebben segíthetek neki, ha én is elvégzem ezt a tanfolyamot – tette hozzá Jobbágy Éva résztvevő.

Az érdeklődők öt különböző tanfolyam közül választhatnak, ilyen a Vállalkozásindítás alapjai, Szolgáltatásmarketing alapjai, Informatika a könnyebb élethez, Informatikai alapismeretek a munka világához, valamint a Házi és idősgondozás alapjai. A jelentkezés folyamatos, ameddig be nem telik a 300 fős keret.