Folyamatosan töltik fel a rendezvénynaptárat programokkal
Folyamatosan töltik fel a rendezvénynaptárat programokkal

Augusztusban Csárdáskirálynő, ősszel Unisex

Csakúgy, mint az összes intézmény, a koronavírus-világjárvány és annak korlátozásai miatt a Váci Mihály Kulturális Központ, illetve tagintézményei is elcsendesedtek hetekre. Sorra törölték programjaikat, elmaradtak a sztárokat felvonultató koncertjeik is. A színfalak mögött persze ennek ellenére ugyanúgy folyt a munka, ennek (is) köszönhető, hogy az enyhítések után szinte azonnal meg tudták hirdetni rendezvényeiket. Most pedig már nincs olyan hét, amikorra ne kínálnának valamilyen kulturális csemegét...

Nagyon örültünk annak, amikor kiderült, hogy június végén megnyithatunk, újra szervezhetünk programokat, hiszen a szakmánk erről szól, ez éltet minket

– kezdte a beszélgetést Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.

Bár a ház zárva volt, de mi folyamatosan dolgoztunk. Ennyire hamar nem is sikerülhetett volna bizonyos programokat leszervezni, ha nem építjük ezt már előre föl, arra várva, hogy egyszer feloldják a veszélyhelyzetet. Most már teljes kapacitással működünk, fogadjuk a csoportokat, egyesületeket, és a hangversenytermünkben is alig vannak szabad napok. Visszatért a nagybetűs élet a házunkba. Alig vártuk, hogy értéket teremtve dolgozhassunk.

Idén nem lesz leállás

Bár nyaranta minden évben néhány hétre leáll a kulturális központ, már ami a programjait illeti, hiszen ilyenkor végzik el az esedékes karbantartási munkákat, azonban idén teljes gőzzel működnek majd.

Leállás, visszafogott működés idén nyáron biztosan nem lesz, a korábbi évekhez képest jóval több rendezvénnyel várjuk az érdeklődőket. Folyamatosan töltjük fel a naptárunkat, júliusban és augusztusban is lesznek nagyrendezvényeink. Rögtön az első ilyen július 18-án a Máté Péter–Cserháti Zsuzsa emlékkoncert, ami tulajdonképpen a közönség óhaja volt és az eredeti tervek szerint májusban tartottuk volna meg.

Pótolják az elmaradt rendezvényeket

Az igazgató azt mondja, igyekeznek pótolni a jövőben a pandémia miatt elmaradt előadásokat, így a Lehozzuk Önnek a Csillagokat című programsorozat előadásait is. Augusztus 10-én láthatja a közönség a Valami csaj(ok)-at a Rózsavölgyi Szalon előadásában, lesz Polip Band nagykoncert augusztus 12-én, augusztus 18-án jön a Csárdáskirálynő Kállay Bori főszereplésével, szeptember 17-én fellép a Cimbaliband Danics Dórával, ősszel ide várják az Unisex együttest, valamint Halász Juditot, és már az is biztos, hogy szeptemberben indul a Szépkorúak Akadémiája, ezúttal minden szerdán.

Programok, bővebb információ a vacimuv.hu oldalon olvasható.