Folyamatosan javítják az úthibákat a városban
A nyáron folytatódnak Nyíregyházán az útfelújítások. A meleg aszfaltos munkálatok várhatóan július elején kezdődnek meg a városban. A NYÍRVV Nonprofit Kft. idén 100 millió forintot fordít saját forrásaiból arra, hogy megfelelő minőségű utakon közlekedhessenek a nyíregyháziak és a városba érkezők.

 

Télen hideg aszfaltozás...

 

Az elmúlt tél rendkívül hideg időjárása jelentős károkat okozott Nyíregyháza útjainak burkolatában. A hólé folyamatos fagyása-olvadása, illetve a megnövekedett városi forgalom a korábbi évekhez viszonyítva jobban tönkretette az utakat, így több úthibát tapasztalhattak a közlekedők. A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai valamennyi nyíregyházi utat felülvizsgáltak, és ennek megfelelően folyamatosan végezték az önkormányzati tulajdonban lévő utak javítását.

 

Már 250 utat felújítottak

 

2017-ben eddig 250 helyszínen volt útfelújítás. Először a főbb tömegközlekedési útvonalakat, majd a gyűjtőutakat,végül a kisebb utakat és a szervizutakat újították fel a munkások. Erre került sor az elmúlt héten Nyíregyházán, az Ószőlő utcán, ahol lakossági bejelentés alapján folytak a munkálatok.

Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft út- és közterület-kezelési csoportvezetője elmondta, januártól folyamatosan hárították el az utakon keletkezett hibákat. Eddig hideg aszfaltos technikával tudták ezeket megjavítani. Dicső Péter hozzátette, jelen pillanatban folyamatban van a meleg aszfaltos kátyúzásnak a közbeszerzési eljárása, ami előre láthatóan június végére lezárul és július elején elkezdődhetnek a meleg aszfaltos, tartós, nagy felületű útfelújítások Nyíregyháza egész területén.

…nyáron meleg aszfaltozás

 

Jelenleg folyamatban van az a felmérés, amely alapján eldől, mely utcákat érinti a nyári felújítás, de sok esetben a lakossági bejelentések is sokat segítenek a szakembereknek. A munkákra idén nettó 100 millió forintot különített el a NYÍRVV Nonprofit Kft. saját forrásaiból. A meleg aszfaltos kátyúzások fogalomkorlátozás mellett júliusban kezdődnek és várhatóan augusztus végére, az iskolakezdésre befejeződnek.

ME.
Fotó: Szarka Lajos