Folyamatosan igényelhető a tűzifa

Egy fűtetlen házban egyedül élő nőnek segítettek Nyíregyházán, a Toldi utcán kedden az érkerti rendőrök a városgondnok közreműködésével. Az anyagilag nehéz helyzetben élő nőnek a NYÍRVV munkatársai közel öt mázsa fát szállítottak házhoz, ezzel átmenetileg megoldották a lakás fűtését.
Nyíregyházán az önkormányzat koordinálásával a város szociális és gyermekjóléti intézményei és szervezetei, a városüzemeltető cég szakemberei és a rendőrség a nagy hidegben és hóesésben segíti a legveszélyeztetettebbeket, az idős egyedülállókat, a szenvedélybetegeket, a szegénységben élő családokat, a külterületeken élőket és a hajléktalanokat. A rászoruló családok számára folyamatosan juttatnak tűzifát. Ezen a télen Nyíregyházán összesen 5000 mázsa fa áll a hátrányos helyzetű családok rendelkezésére.

 

800 CSALÁD SZÁMÁRA BIZTOSÍTANAK INGYEN TŰZIFÁT

 

Halomban áll a tűzifa a NYÍRVV Tüzér utcai telephelyén. Ebből vihetnek a rászorulók, hogy télen tudjanak fűteni.

– A keret 800 család számára biztosít ingyenesen tűzifát – mondta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere. – Nyíregyházán van egy olyan réteg, amely vagy képtelen arra, hogy gondoskodjon saját magáról, mert már vagy idős, vagy külterületen él, tanyákon, vagy pedig anyagilag nem engedheti meg magának azt, hogy beszerezze a tüzelőt. Rajtuk segítünk, hogy a téli hidegben ne fagyjanak meg.

 

A HUMAN-NET ALAPÍTVÁNYNÁL IGÉNYELHETŐ A FA

 

Nyíregyházán 4000 mázsa tűzifát osztanak szét az anyagilag nehéz helyzetben élők között, 1000 mázsát pedig tartalékként tárolnak arra az esetre, ha krízishelyzet állna elő. A rászoruló családok a Human-Net Alapítványnál nyújthatják be tűzifaigényüket. A családonkénti 5 mázsa fát a NYÍRVV Tüzér utcai telephelyén vehetik át. A fa elszállításáról az igénylőknek kell gondoskodniuk, de az idősek és mozgáskorlátozottak számára kiszállítják.

F. A.