Folyamatosan fejleszti, újítja és szépíti a közösségi tereket az önkormányzat

Idén parkrekonstrukciós munkálatokra 32 millió forintot fordítanak, játszótérépítésre és bővítésre pedig közel 80 millió forint áll rendelkezésre.

Ebben az évben Nyíregyháza különböző városrészeiben, az Érkertben, a belvárosban, a Jósavárosban, Örökösföldön és Sóstóhegyen újulnak meg a közösségi terek. A fejlesztések során a NYÍRVV munkatársai igyekeznek komplexen kezelni egy-egy területet. Keczkó János a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-fenntartási irodavezetője elmondta:

Erre azért van szükség, mert a megváltozott környezeti feltételek, illetve a lakosság igényei ezt szinte már követelik a mai világban – ez azt jelenti, hogy élménydúsabb közterületeket, parkokat kell létrehoznunk, ennél fogva olyan eszközöket, játszóeszközöket helyezünk ki ezekre a területekre, amelyek élménygazdagabbak, sokkal nagyobb kreativitást és kihívást jelent a gyerekeknek és a nagyobbaknak is kínál játéklehetőségeket. Ezen felül nyilván a pihenőkre is gondolnunk kell, tehát egy-egy területen a parkrekonstrukció is hozzákapcsolódik a játszótéri fejlesztéshez. Ez azt jelenti, hogy zöld felületeket hozunk létre, ellenálló növényekkel, illetve megfelelő számú pihenőpadot és hulladékgyűjtő szelencét helyezünk el, ezzel minden korcsoport, korosztály különböző igényeit is ki tudjuk elégíteni, illetve gondolunk a fenntarthatóságra is. Az ellenálló növényzeten kívül öntözőrendszerek telepítését is tervezzük; vagy végrehajtjuk vagy előkészítjük, annak függvényében, hogy milyen anyagi források állnak rendelkezésünkre.

Idén parkrekonstrukciós munkálatokra 32 millió forintot fordítanak; a sétányok nagy része begyepesedett, régi gyöngykavicsos borítású, ezért szükséges az újjáépítés, új szegélykövekkel és járófelülettel látják el azokat, többek között a Fazekas János térnél is fejlesztenek, térköveznek majd, és interaktív játékvár is várja majd a gyerekeket.

Játszótérépítésre és bővítésre mintegy 80 millió forint áll rendelkezésre idén. Sok helyen lecserélik az elavultabb eszközöket; a legfőbb cél, hogy a fejlesztett játszótereken interaktív és készségfejlesztő, modern eszközöket használhassanak majd a gyerekek. A Szalag utca-Lobogó utca-Jelvény utcai tömbbelsőnél öttornyú vár is lesz drótkötélpályával; a munkálatok már elkezdődtek.