Folyamatosan elismeri Nyíregyházát a szakma és a közönség is

Az Utazó magazin immáron 15. alkalommal hirdette meg az előző év legjobb turisztikai szolgáltatóit díjazó közönségszavazását olvasói körében. 17 kategóriában ismerték el a magyarországi, és 12 kategóriában a külhoni szolgáltatókat. A szavazás eredményeként az év turisztikai városa Nyíregyháza lett. A díjat dr. Kovács Ferenc polgármester vette át csütörtökön a Prestige Hotel különtermében Budapesten.

2002-ben adta át először a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat Az Utazó magazin, az idei pedig már a 15. alkalom volt. Az elismeréseket az olvasók szavazatai alapján osztják ki minden évben, és most már a határon túliak is szavazhattak. Csütörtökön az éves díjátadó ünnepségen ítélték oda 12 külhoni és 17 magyarországi szolgáltatónak az elismerést. Kihirdették többek között az Év Utazási Irodáját, az Év Wellness Szállodáját, az Év Víziparkját, valamint az Év turisztikai városát is, amely ezúttal Nyíregyháza lett.

Érsek M. Zoltán a lap tulajdonosa és egyben főszerkesztője elmondta:

„Nyíregyházával kapcsolatban egyértelműen látható, hogy mivel folyamatosan újabb attrakciókkal bővül a város, ez meghozta a gyümölcsét. Ezt pedig az emberek nemcsak szavazatokban fejezték ki, hiszen annál még talán többet ér a városnak, hogy a látogatottság is nagyon nagy nagymértékben emelkedik évről-évre.”

Nyíregyházán az elmúlt 10 év alatt több mint 100 százalékkal növekedett a vendégforgalom. A rangos elismerést a tudatosan felépített koncepció alapján történő turizmusfejlesztés mellett azzal érdemelte ki a város, hogy attrakciói tekintetében is folyamatosan képes megújulni, amelyek évről-évre turisták ezreit vonzzák a szabolcsi megyeszékhelyre.

„Mondhatom, igen attraktív évünk volt. Tavalyelőtt már a Pangea megkezdte a működését, az elmúlt év novemberétől pedig a nagy Hunguest Hotel, és hát ennek meg is van az eredménye. Egyrészt visszaigazolódott az, hogy nagyon nagy szükség volt ezekre, mivel négycsillagos kategóriában szálláshely hiányunk volt, de megjelent mindez a vendégéjszaka számban is, ami elérte a 254 ezret. Soha nem volt ennyi Nyíregyházán”- hangsúlyozta dr. Kovács Ferenc polgármester.

A szakma és a közönség is folyamatosan elismeri a Nyíregyházán folyó turisztikai fejlesztéseket, hiszen Az Utazó magazin mellett a szallas.hu portál is minden évben díjazza a szakma legjobbjait, ahonnan már nem első ízben kerültek ki győztesként nyíregyházi szolgáltatók. Az attrakciók fejlesztése pedig a jövőben is folytatódik a szabolcsi megyeszékhelyen: Újabb látványossággal bővül például a Nyíregyházi Állatpark . Több mint 800 millió forintos, százszázalékos támogatású TOP-os pályázatnak köszönhetően India-ház és Madárröpde létesül benne, valamint már elkészültek a Jégkorszak nevet viselő interaktív állatbemutató tervei is.