Folyamatosan akadályokba ütköztek a Városi Stadionban Nyíregyházán! Galéria!
Fotók: Trifonv Éva

Boxzsák, sajtszelet, hálós monkey. Csak néhány a 34 akadály közül, amit ma az Extreme Trail Stadionversenyen teljesíteniük kellett a versenyzőknek.  Ezeket és a nyomvonalat tekintve pedig, igencsak volt okuk izzadni…

 

A helyi székhelyű Extreme Trail Hungary Sportegyesület Magyarországon elsőként szervezett ma stadionversenyt a szabolcsi megyeszékhelyen. Itt nem feltétlenül csak a megtett távolság volt a fontos, hanem sokkal inkább az e során megtett akadályok teljesítése. A megszokottakon kívül ráadásul bővítették a palettát újdonságokkal is.

 

Fantasztikus volt ez az egész nap. 650 versenyzőnk volt és 34 akadályt telepítettünk- foglalta össze az első stadionverseny tapasztalatait Benkő Róbert szervező. Reggel 7-kor kezdtünk az elit versenyzőkkel, ők egy országos bajnokság futamát teljesítették, de volt gyerekfutam, valamint egyéni felnőtt és felnőtt csapatverseny is. Érkeztek nevezők egyébként Szlovákiából és igazából az ország számos pontjáról is: Szombathelyről, Győrből, Veszprémből, Balatonfüredről vagy éppen Budapestről is. 34 akadállyal vártuk őket – 100 métert sem futottak így egybefüggően, hiszen akadályt akadály követett -, ezek közül három teljesen újnak számított. Bár nagyon nehezek voltak, de nemzetközi szinten is elfogadottak. Tetszett a versenyzőknek, pozitív visszajelzéseket kaptunk. Jövőre is szeretnénk rendezni stadionversenyt, de előtte még október 3-án jön a II. Nyíregyházi Extreme Trail akadályverseny.

 

Az eseményen jelen volt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere is.

 

Kapcsolódó galéria

Extreme Trail Stadionverseny