Folyamatos a toborzás a honvédségnél – Nem csak katonákat várnak kiszámítható pályaképpel

Folyamatos a toborzás a honvédségnél – Nem csak katonákat várnak kiszámítható pályaképpel

A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás. A Magyar Honvédség a koronavírus-járvány miatt egyik napról a másikra munkájukat vesztett embereknek is szeretne alternatívát kínálni, akár szerződéses, akár tartalékos szolgálatra, kiszámítható pályaképpel. Közleményükben kiemelik: nem csak az aktív, harcoló katonákat várják, hiszen a támogató beosztások, például az ápoló, logisztikus, pénzügyes ugyanolyan fontos szereppel bírnak, ahol a korábban megszerzett civil képesítések is hasznosíthatók.

 

Biztos megélhetés, kiszámíthatóság

A kialakult gazdasági helyzetben sok ember megélhetése került veszélybe. A honvédség őket is szeretné megszólítani, biztos megélhetést és kiszámítható pályaképet kínálva számukra. A toborzás folyamatos országszerte, a szakemberek azonban arra kérik az érdeklődőket, hogy első körben lehetőség szerint inkább telefonon vagy e-mailben keressék őket – kaptuk a tájékoztatást a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájától.

Szerződéses vagy tartalékos

Az érdeklődők kétféle szolgálati forma közül választhatnak: a szerződéses katonai szolgálat folyamatos munkaviszonyt biztosít, míg a tartalékos szolgálat azoknak szól, akik tanulmányaik vagy meglévő munkahelyük mellett szeretnének részt vállalni a honvédelmi feladatokból. A jelentkezési feltételek közt szerepel a magyar állampolgárság, az állandó belföldi lakóhely, a betöltött 18. életév, a büntetlen előélet, valamint az egészségügyi, fizikai és pszichológiai alkalmasság.

Juttatások, kihívások, fejlődési lehetőség

A megbízható fizetésen és a béren kívüli juttatásokon kívül változatos munkakörülmények, valamint számos szakmai kihívás várja a leendő katonákat. Mint a közleményükben fogalmaznak, náluk a tehetségtől, a hozzáállástól és a kitartástól függ, hogy ki milyen sikeres lesz, a honvédség pedig támogatja a katonák további szakmai fejlődését.

A civil képesítés is lehet előny

Póczos Nikolett t. főtörzsőrmester kiemelte, sokan a katona szó hallatán egyből a terepen lévő, aktív harcoló katonára gondolnak, viszont a támogató beosztások (pl. ápoló, logisztikus, pénzügyes) ugyanolyan fontos szereppel bírnak és – nem utolsósorban – lehetővé teszik a munkavállalóknak, hogy a korábban megszerzett civil képesítéseiket is hasznosíthassák.

Várják a jelentkezőket

Személyes jelentkezésre a megszokott rendben, hétfőtől csütörtökig 8:00–15:30 óra között, pénteken pedig 8:00–12:00 óráig van lehetőség. A Dózsa György utca 29. szám alatti toborzóiroda munkatársai kérik ügyfeleiket, hogy amennyiben a személyes ügyintézés mellett döntenek, előzetesen jelezzék érkezésüket telefonon vagy elektronikus úton, elkerülve a járványügyi rendszabályok miatt előforduló várakozást. Elérhetőségeik: 42/501-030; e-mail: szabolcs.toborzo@mil.hu, további részletek a www.hadkiegeszites.hu oldalon.