Folyamatos a küzdelem a bokortanyákra vezető utaknál a szél, a hó és a sár miatt

Szinte járhatatlan volt pár nappal ezelőtt az út a Tarló és a Hosszúháti utcán. A felsősimai tanyákra vezető utakat most már nem fedi hó, hiszen a NYÍRVV és több vállalkozó munkagépei és munkatársai itt is folyamatosan dolgoztak – a helyiek hálásak a figyelemért.



Nehéz a közlekedés

A sáros utat hatalmas hófalak fogják közre – a külterületeken is folyamatosan dolgoznak a munkagépek.

Keczkó János, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-fenntartási irodavezetője elmondta:

Itt, a külterületi részeken, a tanyavilágban folyamatos a szél. Ennek megfelelően újra és újra hó kerül az utakra. Nekünk ezeket takarítani kell, de szerencsére most már egyre kevesebb ilyen pont van a környéken. Viszont ilyen munkálatoknál figyelnünk kell arra is, hogy megkezdődött az olvadás. Ezért mélyedéseket, elvezetőket is kialakítanak a munkatársak a gépekkel, hogy a mélyebb útpontokról el tudjon szivárogni a víz és így hozzá tudunk járulni az utak hamarabbi felszáradásához.

A hóréteg alatti talaj nem fagyott át, így a gépjárműforgalom össze fogja törni, javításukra, stabilizálásukra pedig csak a szikkadást követően van lehetőség. Az érintett földutak állapotát így később javítják majd a NYÍRVV munkatársai, akik már a belvízi védekezésre is felkészültek.


Dér Vivien