Folyamatos a beiratkozás

A bölcsődei szolgáltatás egész évben folyamatos. Így ellentétben az iskolákkal és az óvodákkal nem csak szeptember elsején lehet kezdeni a közösségbe járást, hanem az év bármely időszakában. A szülőknek azonban időben jelezni kell azt, mikortól kívánják a szolgáltatási igénybe venni.

 

Ha üresedés van, jöhet a kicsi!

 

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója kifejtette, folyamatos Nyíregyháza bölcsődéibe a beiratkozás. Az óvodába távozó gyerekek után maradnak üres férőhelyek, ezekre folyamatosan érkeznek gyerekek. Dr. Nagy Erzsébet hozzátette, a beszoktatás így folyamatos, a korábbi gyakorlathoz hasonlóan két hónappal korábban kell jelezni a szülőknek a szándékot, hogy igénybe kívánják venni a bölcsődei szolgáltatást.

További képekért kattintson a fotóra!

A beszoktatás időtartama a kisgyermektől függ. Van, aki könnyebben, más nehezebben szokja meg a társasági életet.

 

1-2 hét

 

Balogh Emőke második gyermekét szoktatja a Micimackó Bölcsődébe. Azt mondta, második alkalommal töltenek el egy pár órát az intézményben. Bár kislánya nagyon anyás, jól érzi magát és kezdi elfogadni gondozóját.

Általánosságban azonban elmondható, 1-2 hét alatt minden kicsi megszokja új környezetét. Amennyiben szükséges és a gondozónők a szülőkkel egyeztetve úgy ítélik meg, a beszoktatás idejét meghosszabbítják.

 

Nyíregyházán nincs gondozási díj

 

A szülőkre túl nagy terheket nem ró az, ha a gyermek bölcsődébe jár, hiszen Nyíregyháza bölcsődéiben a térítési díj ebben a gondozási évben nem változott, a szülőknek az étkezésért ugyanannyit kell fizetni, mint az előző években. Ráadásul Nyíregyházán más városokkal ellentétben gondozási díjat nem vezettek be.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)