Fókuszban a fabula a múzeumfaluban

Nyíri Folkmaratonra várják az érdeklődőket a Nyíregyházi Főiskola Zenei Intézetének munkatársai, a Népmese Napjához kötődően a Sóstói Múzeumfaluban három napon keresztül a fabula kerül fókuszba, de nemcsak a legkisebbek számára, erről kérdezzük az intézmény igazgatóját, dr. Szabó Saroltát.

Ugyancsak a Népmese Napján várja színes programokkal, meseolvasással az érdeklődőket a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár is, gyermekkönyvtárossal vázoljuk fel a kínálatot.

Szeptember utolsó vasárnapján az egészség kerül fókuszba, a Jósa András Oktatókórház és Nyíregyháza városának szervezésében a Szív Világnapja alkalmából egészségmegőrző programra várják az egészségtudatos városlakókat. Vitkai Éva sajtófőnök számol majd be a nap programjairól.

Műsorunkból megtudhatják továbbá azt is, mi az az ételszobrászat, valamint, hogy új helyre költözött a Burattino Bábszínház, sőt új mesejátékokkal várják a legapróbbakat.

Műsorunkban Kujbusné dr. Mecsei Évával Nyíregyháza értékeit járjuk körbe, de bemutatkozik a 2015-ös Ki-Mit-Tube verseny harmadik helyezettje, a The BMG is.

Szó lesz mindezek mellett a közelgő Tokaji Szüreti Fesztiválról is. 

Pénteken este 18.25-től várja Önöket a két műsorvezető: Piszár Tünde és Tarczy Gyula