Fokozott rendőrségi ellenőrzés az ünnepi időszakban
Fotó: police.hu

Fokozott rendőrségi ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők Nyíregyháza és a vármegye útjain a húsvéti ünnepi időszakban. A finn módszeres ellenőrzés mellett a kerékpáros forgalomra is kiemelt figyelem irányul majd. A fokozott ellenőrzés célja a közrend és a közbiztonság fenntartása.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a húsvéti időszakban fokozott figyelemmel ellenőrzi majd a közlekedőket. A finn módszeres ellenőrzés mellett kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági berendezések ellenőrzésére is, figyelmeztetnek továbbá, hogy fokozott türelemmel, a KRESZ-szabályait betartva közlekedjenek az utakon.

Koncz László r. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője tájékoztatta Híradónkat, hogy a fokozott ellenőrzési időszak már pénteken kezdetét veszi.

A húsvéti kiemelt ellenőrzési időszak után április 21-én az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez. A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési pontokra, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét. Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

További részletekért tekintsék meg videónkat: