Fokozott ellenőrzést tartottak a vállaji határátkelőhelyen

A Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a kétnapos ellenőrzésbe hazai és külföldi társszerveket is bevontak.

 


A Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2018. július 10-én és július 11-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a román határrendőrség munkatársának részvételével demonstratív fokozott ellenőrzést tartottak a vállaji közúti határátkelőhelyen.

Az ellenőrzés kiterjedt a harmadik országbeli állampolgárok tartózkodására vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzésére, a jövedéki termékek felkutatására, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, továbbá a dinamikus szabálysértők és ittas járművezetők kiszűrésére.

A hatóságok tagjai a kétnapos ellenőrzés ideje alatt a belépés, valamint a Magyarországon tartózkodás feltételeit minden ellenőrzött személynél rendben találták.

Jövedéki termék csempészetére utaló körülmény nem merült fel.

Egy román és egy olasz állampolgárral szemben alkalmaztak figyelmeztetést a rendőrök, akik lakott területen kívül a járműveikkel úgy közlekedtek, hogy azok nem voltak kivilágítva, valamint egy román állampolgárral szemben közigazgatási bírságot szabtak ki biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

A társzervek a jövőben is terveznek hasonló ellenőrzéseket a jogsértő cselekmények megelőzése és felderítése érdekében.


Forrás: police.hu