Fokozott ellenőrzés a piacokon

A következő hetekben napjában több alkalommal találkozhatnak a Nemzeti Adó,- és Vámhivatal ellenőreivel a piacokon és a vásártereken árusítók. A revizorok azt vizsgálják, adnak-e nyugtát minden vásárlónak az eladók, illetve olyan alkalmazottat foglalkoztatnak-e, akit előzetesen bejelentettek. Mindezeken túl sor kerülhet a pénzkészlet és az árueredet ellenőrzésére is.

 

Minden dokumentum legyen ott!

 

Magyar Norbert, a Nemzeti Adó,- és Vámhivatal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense elmondta, nagyon fontos, hogy a vizsgálatok során, az ellenőrzések alkalmával legyen a kereskedőnél vállalkozói igazolvány, illetve az engedély, amivel rendelkezniük kell. Hozzátette, mindezeken túl szükségesek azok a dokumentumok is, amelyek az alkalmazottakra vonatkoznak.

 

Akár többször is ellenőrizhetnek

 

A Nemzeti Adó,- és Vámhivatal szakemberei naponta több alkalommal, akár munkaidőn túl és hétvégenként is vizsgálhatják a kereskedőket. Amennyiben a revizorok az ellenőrzés során hibát találnak, 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságot szabhatnak ki. Nyugtaadás elmulasztása esetén , illetve az alkalmazott nem hivatalos foglalkoztatása esetén az ellenőrök megtilthatják a további árusítást.

ME.