Fokozatosan nő a terhelés

Nő a terhelés, folyamatosan készül Fatum Nyíregyháza a bajnoki rajtra. Bár egyre gyakrabban kerül elő a labda az edzéseken, a játékosok nem lélegezhetnek fel az erősítő tréningek után. 

- Alakul a csapat, amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítani az edzéseken. Most jön az a része a felkészülésnek, amikor már kifejezetten röplabdás feladatok jönnek, és többet fogunk ugrani. Minden héten növeljük a terhelést, a tempót, szeretném, ha a Challenge Kupa meccsre teljesen készen lennénk. Szépen, fokozatosan rakjuk össze a dolgokat – mondta Tomás Varga vezetőedző.

A magyar válogatott színeiben az EB-n szereplő Lászlop Alexandra és Tóth Fruzsina ugyan kapott pár nap pihenőt, a lányok viszont nem nagyon bírják a társak nélkül. 

- Hétfőn már jöttek a lányok, azt mondták, hiányzott nekik az a légkör, ami a klubnál van. Megbeszéltük, hogy mikor csatlakoznak, kell egy kis pihenő nekik. Nagyon örültem, hogy játszottak a válogatottban, és ez nekünk is fontos visszacsatolás, hogy jó munkát végzünk, felkészítjük a játékosokat arra, hogy a nemzeti csapatot erősítsék. Ezért is szeretnénk minél több fiatal játékossal foglalkozni, hogy évről-évre magasabb szintre jussanak – tette hozzá a Fatum Nyíregyháza trénere.