Fogyatékkal élők Művészeti Fesztiválja

Hagyomány a bemutatkozás

 

Rúzsa Magdi egyik dalát is feldolgozták a Kertvárosi Református Egyházközség Irgalmas Szamaritánus Központ ellátottjai azon a művészeti fesztiválon, amit fogyatékkal élő fiataloknak szerveztek a Vasutas Művelődési Házban. Már hagyomány, hogy a városban működő, speciális ellátást igénylő fiatalokkal foglalkozó szervezetek bemutatkoznak és együtt töltenek egy eseménydús napot. Ebben az évben nemcsak Nyíregyházáról és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyéből érkeztek fellépők, hanem a szomszédos megyékből is.

 

Három megyéből több, mint 250 fellépő

 

További képekért kattintson a fotóra!

Cseh Sándor, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház igazgatója elmondta, az intézmény szemléletét, gondolkodásmódját tükrözi az, hogy teret enged a művészeti fesztiválnak, hiszen nemcsak fogyatékkal élőkkel, hanem hátrányos helyzetű emberekkel is foglalkoznak.

A művészeti fesztiválon három megyéből több mint 250 fellépő érkezett, akik kézműves alkotásaikat mutatták meg társaiknak, mellette pedig táncoltak, verset mondtak vagy énekeltek. A speciális ellátásban részesülő fiataloknak nagyon fontos az, hogy megmutassák, miben tehetségesek.

Csernyik András, a Kertvárosi Református Egyházközség, Irgalmas Szamaritánus Központ foglalkoztatási koordinátora kifejtette, csoportjaikkal már évek óta részt vesznek hasonló rendezvényeken. Hozzátette, nagyon fontosnak tartják, hogy a fiatalokat ki tudják mozdítani. Csernyik András elmagyarázta, ezzel érzik, hogy nincsenek egyedül.

Az egynapos rendezvényről senki nem távozott üres kézzel, oklevéllel és apróbb ajándékokkal térhettek haza a résztvevők.

ME.
Fotó: Szarka Lajos