Fogorvos Sóstón

A rendszámokból ítélve nem csak a magyarok tartják hívogatónak az üdülőövezet kínálatát, de bőven látni külföldi rendszámú autókat is. Az élményfürdő látogatottsága a szezonban már elérte a 150 ezer főt és a Tófürdőbe is több mint 20 ezren váltottak jegyet. Az állatpark előtt rendre hosszú sorok kígyóznak és a múzeumfalu programjaira is nagy az érdeklődés. A sóstói szálláshelyek szinte mindegyikére ki lehetne tenni a megtelt táblát.

 

Kiegyensúlyozott szezon

 

– Maga a szezon nem olyan, mint a tavalyi, mivel eddig nagyon esős nyarunk volt, de így is 150 ezer fölött van már a látogatószámunk, azok vonatkozásában, akik megtiszteltek bennünket az élményparkfürdőben az idei szezonban. A tőfürdőn is közel 25 ezer látogatót fogadtunk – mondta dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója. – Összességében nem fogjuk tudni a tavalyi számokat hozni az már biztos, de bízunk benne, hogy az augusztus 20-i hétvége jobb lesz, mint amilyen tavaly volt, és akkor remélhetőleg egy kiegyensúlyozott nyári szezont tudunk zárni – tette hozzá a vezérigazgató.

 

Új szolgáltatás

 

Az üdülőövezet idén tavasztól már fogászati szolgáltatásokat is kínál, ugyanis a megnövekedett turista és látogató szám miatt szükségessé vált a szakember jelenléte. 

– Egy üdülőterületen mindig szükség van arra, hogy a hét minden napján elérhető legyen valamilyen fogászati rendelés, hiszen rengeteg a turista, és bárkinek lehet hirtelen fogászati problémája, amely könnyen el tudja rontani a nyaralását – mondta dr. Podlovics Roland.

 

Felszerelt, korszerű rendelő

 

A rendelőben minden rendelkezésre áll, ami a megfelelő fogászati és szájsebészeti ellátáshoz szükséges. Gyakorlatilag nem kell a turistának elhagyni a gyönyörű környezetet, nem kell beutazni a belvárosban, vagy más településre, hogy fogorvost találjon. Szájsebészeti ellátás is van, abban az esetben, ha komolyabb beavatkozásra van szükség, továbbá Kelet-Magyarországon egyedülálló módon mikroszkópos fogászat is található, így nyújtva teljes körű szolgáltatást a turistáknak és a helyieknek. 

– Megpróbálunk minél szélesebb nyitva tartást biztosítani a pácienseknek, mivel az ide érkező turisták itt szálnak meg és előfordulhat, hogy éjszaka megfájdul valamelyiküknek a foga, ilyenkor már kora reggel jövünk és el tudjuk látni őket – mondja dr. Homoki Sándor fogorvos.

Piszár Tünde

(Fotó: internet)