Fogadják az igényeket új utcabútorok kihelyezésére
Fogadják az igényeket új utcabútorok kihelyezésére

A tavasz közeledtével hamarosan elkezdi a NYÍRVV Nonprofit Kft. a háttámlás padok kihelyezését, a lakossági igényeket is figyelembe véve. A kéréseket elsősorban e-mailen keresztül várják, de lehetőség van azokat postai úton is eljuttatni a társasághoz.

Nyíregyházán az elmúlt években szinte teljes egészében kicserélődtek a közterületi utcabútorok. Jelenleg több mint 1800 pad várja a megpihenni vágyókat és mindemellett 2300 hulladékgyűjtő szelence is található a városban. Ezek egy része – közel 200 darab – most még ugyan fedett raktárakban van, de az időjárás függvényében március végén, április elején kihelyezik azokat.

Teljes karbantartást végeznek

– A raktárakban lévő padokon – a téli tárolás során – teljes karbantartást végzünk, ez azt jelenti, hogy a sérült deszkázatot cseréljük, és újrafestjük, de a kint maradt padokon is elvégezzük a szükséges munkálatokat – tájékoztatta szerkesztőségünket a NYÍRVV Nonprofit Kft., hozzátéve, hogy mindezek mellett az előző évben beszerzett utcabútorokat is ilyenkor szerelik össze, a telepítésükhöz pedig beton tuskókat készítenek.

– Tavaly összesen 188 darab utcabútort szereztünk be, illetve saját kivitelezésben 20 darab autóbuszmegállóba háttámla nélküli padot készítettünk.

A városüzemeltető társaságtól megtudtuk, ugyan valamennyi városrészben megfelelő számú utcabútor található, de ahol további igény jelentkezik, azokat megvizsgálják, és ha megfelelőnek találják a helyválasztást, abban az esetben kihelyezik a kért utcabútort.

Az igényeket elsősorban e-mailen keresztül várják, de lehetőség van a megkeresést postai úton is eljuttatni a társasághoz.

Nyíregyháza valamennyi részéről érkeznek hozzájuk igények – a legtöbb Jósavárosból és az Érkertből –, ezeket pedig lehetőségeikhez mérten folyamatosan megpróbálják kielégíteni.